Tην επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς συγκεκριμένων εργαζομένων

Petite Perle 300×250

«Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις της σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς έχει ήδη λάβει τη σχετική εισήγηση από την Επιτροπή Βιοηθικής» γνωστοποίησε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Για το ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα αφορούν οι επικείμενες ανακοινώσεις, η κ. Πελώνη συνέστησε «λίγη υπομονή» έως την επόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με τον αρχικό προγραμματισμό περί διαχωρισμού σε αμιγείς και μεικτούς χώρους σε ό,τι αφορά στην εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, υπογραμμίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν όλα τα επίκαιρα δεδομένα και αναλόγως θα γίνουν ανακοινώσεις».

Επανέλαβε πως η πανδημία είναι μία δυναμική κατάσταση και παρότρυνε εκ νέου για εμβολιασμό όλους όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο. «Είναι πολύ σημαντικό όλοι μαζί, κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, άνθρωποι επιρροής, τοπικοί και επίσημοι φορείς να πείσουν τους δύσπιστους για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων. Τα στοιχεία υπέρ του εμβολίου είναι συντριπτικά. Το εμβόλιο είναι το όπλο μας απέναντι στη μετάλλαξη, είναι και το όπλο μας για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, πρέπει να πάμε παρακάτω» είπε.

Ειδικά για την Εκκλησία, η κ. Πελώνη επισήμανε τη στενή συνεργασία της με την Πολιτεία από την αρχή της πανδημίας, ενώ μετά και την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο τόνισε πως «η Εκκλησία παροτρύνει το ποίμνιο να εμβολιαστεί και μπορεί, επίσης, να μιλήσει και για την εμπειρία της με τον ιό, καθώς έχει θρηνήσει πολλούς ιεράρχες στους κόλπους της».

Κατά τα λοιπά, σε ερώτηση για το κατά πόσο θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του Συνεδρίου του Economist, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση και σημείωσε πως «η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ της ένταξης των γειτόνων μας στα Δυτικά Βαλκάνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό τη γνωστή αιρεσιμότητα. Είναι πάντα υπέρ της ανάπτυξης και της περιφερειακής σταθερότητας και μέσω διμερών συμφωνιών».

Τέλος σε ερώτηση για το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που υποστηρίζει πως αφέθηκαν εμπύρετα μέλη της τουρκικής ομάδος Φενερμπάχτσε να εισέλθουν στην χώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει δώσει εκτενέστατη και αναλυτική απάντηση χθες, έχει καταγγείλει το δημοσίευμα ως συκοφαντικό και έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για να διερευνηθούν οι καταγγελίες. «Οφείλουν τόσο η υπογράφουσα το δημοσίευμα, όσο και η εφημερίδα να προσκομίσουν τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη» ανέφερε η κ. Πελώνη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ