Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τις φωτιές στα 51 νέα μέτωπα μόνο σήμερα

Petite Perle 300×250

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά για τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Νέα Στύρα Ευβοίας, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Βαρνάβα.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε δρόμους τόσο στην Δυτική Αττική, όσο και στην περιοχή του Βαρνάβα, όπου είναι σε εξέλιξη η άλλη σοβαρή πυρκαγιά στην Αττική.

Απειλητικά συνεχίζει το καταστροφικό του έργο το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια. Με ειδοποίηση από το 112, οι κάτοικοι του Νημποριού καλούνται να εκκενώσουν άμεσα στον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μαρμάρι και Κάρυστο.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Νέα Στύρα Ευβοίας και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Η πυροσβεστική «έριξε» στη μάχη και αεροσκάφη, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Νωρίς το απόγευμα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε έκτακτη ειδοποίηση για εκκένωση του οικισμού στο Νημποριό, μέσω του 112.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νημποριού Εύβοιας απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι – Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή», αναφέρεται στο μήνυμα.

Σήμερα έχουν εκδηλωθεί 51 πυρκαγιές στην ελληνική επικράτεια, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για «δύσκολη ημέρα». 

Λίγο μετά τις 11 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής. Αυτή τη στιγμή η εικόνα της πυρκαγιά είναι εξαιρετικά βελτιωμένη, κατά τον υφυπουργό. Αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν ισχυρές. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς και έξι ελικόπτερα και εφτά αεροσκάφη.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, στο Ρουπάκι, στο Πάτημα και το Σοφό, πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10:30π.μ διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση. Κάποιες από αυτές πλησίασαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της λεωφόρου Δερβενοχωριών.

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα Στύρα Ευβοίας και ο οικισμός το Νημποριό να έχει εκκενωθεί. Όσοι βρίσκονταν στην περιοχή ενημερώθηκαν και από το 112 με μήνυμα στα κινητά τους. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες και υποδομές προς το παρόν. Πάνω από την περιοχή πετάει με ελικόπτερο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σήμερα πνέουν άνεμοι έντασης 6 έως 7 μποφόρ ενώ τοπικά οι ριπές των ανέμων αγγίζουν τα 8 μποφόρ. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ