Ανοίγει η πλατφόρμα για νέους 15-17 ετών την προσεχή Πέμπτη

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται μόνο με MRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer, που έχει προς το παρόν έγκριση από τον ΕΜΑ για εφήβους.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εφήβους την Πέμπτη 

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων, των παιδιών δηλαδή που έχουν γεννηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους. Ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται μόνο με MRNA εμβόλια, δηλαδή Pfizer, που έχει προς το παρόν έγκριση από τον ΕΜΑ για εφήβους.Ο προγραμματισμός θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet του γονιού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και ο εμβολιασμός θα γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα όπου τα παιδιά θα πηγαίνουν συνοδευόμενα από τους γονείς τους.  

Παράλληλα, σημείωσε ότι από αύριο δεν θα ισχύει η ποινή μπλοκαρίσματος από αύριο αν κάποιος έχει αλλάξει το ραντεβού του περισσότερες από δύο φορές. 

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι μέχρις στιγμής δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για εμβολιασμούς στα σχολεία. 

Μαρία Θεοδωρίδου: Οι νέοι να προστατέψουν τους ανεμβολίαστους 

Ξεκινώντας την τοποθέτησή της η κα. Θεοδωρίδου αφού συνεχάρη τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ συνέδεσε την καλή φοιτητική ζωή –  όπως είπε  – με τον εμβολιασμό. 

“Τα επόμενα επδημιολογικά κύματα θα πυροδοτούνται από τις μεταλλάξεις που θα μεταδίδουν σε ανεμβολίαστους τα άτομα νεαρής ηλικίας” είπε η κα. Θεοδωρίδου και πρόσθεσε: “Το κύριο χαρακτηριστικό των νεαρών ηλικιών είναι η διασπορά του ιού σε ευάλωτες ομάδες και ανεμβολίαστους”. 

“Τα ανεμβολίαστα άτομα λειτουργούν σαν εργαστήριο παραγωγής νέων μεταλλάξεων” σημείωσε και υπενθύμισε ότι ο εμβολιασμός αποτρέπει τη βαριά νόσηση και “φρενάρει” τη δημιουργία νέων μεταλλάξεων.  

“Η μετάλλαξη Δέλτα είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι είναι κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους εμβολιασμένους με μόνο μια δόση εμβολίου” είπε η πρόεδρος και κάλεσε τον κόσμο να μην καθυστερήσει να την πραγματοποιήσει.

Related Articles