Έκκληση Τσίπρα στους πολίτες να εμβολιαστούν και σκληρή κριτική στη ΝΔ

Petite Perle 300×250

Αύριο στο Ηράκλειο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Ιεράπετρα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του cretapost, επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, τον πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Ανατολική Κρήτη, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, για την διαχείριση της πανδημίας από το β΄ κύμα, κάνοντας λόγο για «λάθη, παλινωδίες, αλαζονεία και ερασιτεχνικούς χειρισμούς».

Παράλληλα ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή αλλά και για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

tsipras-ierapetraΧαρακτηριστική ήταν η πρόταση που χρησιμοποίησε, θέλοντας να στείλει σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση σε σχέση με τη συρρίκνωση των νοσοκομείων: «Να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτόν τον άθλιο σχεδιασμό εν μέσω της πανδημίας, συγχώνευσης ή κλεισίματος νοσοκομείων και περιορισμού του υγειονομικού προσωπικού», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:

«Αυτές οι ιδεοληπτικές εμμονές είναι καταστροφικές. Και οι πολίτες, μαζί και εμείς, δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν αυτές οι καταστροφικές πολιτικές επιλογές. Είναι η ώρα της εγρήγορσης. Της εγρήγορσης για την προστασία του καθενός και της καθεμιάς. Είναι η ώρα της κοινωνικής ευθύνης. Είναι όμως και η ώρα του αγώνα για να δυναμώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να δυναμώσουμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, για να δυναμώσουμε το κοινωνικό κράτος. Για να χτίσουμε ένα κράτος ανθρώπινο και ισχυρό».

tsipras-cretapost

Ακολούθησε βόλτα του κ. Τσίπρα στον Άγιο Νικόλαο, όπου συνομίλησε με κόσμο, ενώ  ακολούθησε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Αγίου Νικολάου με φορείς του νομού.

"Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει σχεδιασμός συγχώνευσης ή κατάργησης Νοσοκομείων εν μέσω πανδημία" επανέλαβε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας από το Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο και την σύσκεψη που είχε με φορείς της πόλης και όλου του Νομού.

Ακολούθησε – χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων – ευρεία συζήτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με θεσμικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχή να του μεταφέρουν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που άπτονται της υγείας, της εκπαίδευσης, της τοπικής οικονομίας/επιχειρηματικότητας, των εργαζομένων, του τουρισμού, της εστίασης, του εμπορίου, του αγροτικού τομέα, του ΒΟΑΚ, του Ταμείου Ανάκαμψης, κ.ά..

Δείτε το βίντεο του anatolh.comhttps://www.youtube.com/embed/83IILANaA40

tsipras-ierapetra-2

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στο Ηράκλειο. Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει περιοδεία στο εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου και σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με φορείς και Επιμελητήρια, στις 11 το πρωί.

Το βράδυ, στις 20:00, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο Ενετικό Λιμάνι, στην προβλήτα Μικρού Κούλε.

cretapost.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ