Εκατοντάδες πιστοί στην Αγία Μαρίνα – Καθήλωσε με τον λόγο του ο Επίσκοπος Κνωσού (video-φωτ.)

Petite Perle 300×250

Είναι η λατρεμένη Αγία των Κρητικών και αυτό φαίνεται κάθε παραμονή και ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας.

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που βρέθηκαν στην Αγία Μαρίνα για να ασπαστούν τα Ιερά Λείψανα, να προσκυνήσουν τις στολισμένες εικόνες και να ανάψουν ένα κερί ή μια λαμπάδα στη χάρη Της.

Στον Μέγα Πανηγυρισκό Εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κνωσού, κ. Πρόδρομος, ο οποίος καθήλωσε τους πιστούς με τον λόγο του.

Μακροσκελέστατος ήταν ο λόγος του Επισκόπου Κνωσού, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων,  για τον Βίο της Αγίας Μαρίνας, για την 15χρονη δηλαδή Μαρίνα, που από την νηπιακή της ηλικία μετά τον θάνατο της μητέρας της βρέθηκε σε περιβάλλον Χριστιανικό.

Σε ηλικία 15 ετών, αποκάλυψε στον πατέρα της ότι είναι Χριστιανή και μαρτύρησε για τον Χριστό.

Μάλιστα, έκανε αναφορά για την ανδρεία Της αφού παρουσιάστηκε μπροστά στον έπαρχο Ολύμβριο, όπου η Μαρίνα άφοβα ομολόγησε ότι είναι Χριστιανή με αποτέλεσμα τα τρομερά μαρτύρια που ακολούθησαν…

Όμως η Αγία δεν λύγισε. Κανένα κακό δεν στάθηκε ικανό να της κάμψει την θέληση και να την κάνει να αρνηθεί την πίστη της.

Και συνέχισε λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η πίστη της ήταν αμετακίνητη στο Χριστό και κάτω από αυτόν τον φόβο ο Έπαρχος έδωσε διαταγή να αποκεφαλισθεί. Έτσι η Μεγαλομάρτυς παρέδωκε την ψυχή της στον Νυμφίον της Χριστόν.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, η αντιδήμαρχος Νίκη Ζερβού, η πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου, Βαγγέλης Παρασύρης και η κ. Μαρία Σκραφνάκη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ