Μήνυμα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την παρουσίαση του Master Plan του «ΟΑΚΑ 2.0 – Νέο Ολυμπιακό Πάρκο»

Petite Perle 300×250

Υψους 43, 5 εκατ. ευρώ, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

«Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που τόσο ενδιαφέρον και έγνοια επιδεικνύει προκειμένου η Αθήνα, όλη η χώρα, να αποκτήσει γρήγορα τη νέα σύγχρονη εικόνα της, αποκαλύψαμε το MasterPlan εκσυγχρονισμού και αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, με την εξασφάλιση 43,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Πράσινης Ανάπτυξης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0.

Με σκληρή δουλειά συντηρήσεων και αναβαθμίσεων, καθημερινά τα δύο τελευταία χρόνια, οικοδομήσαμε υγιείς βάσεις, ώστε σήμερα να οραματιζόμαστε το αύριο για ένα υπερσύγχρονο ΟΑΚΑ, ένα νέο Ολυμπιακό Πάρκο, έναν υπερτοπικό πόλο αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού, με εθνική και διεθνή εμβέλεια.

Οι εγκαταστάσεις θα καταστούν ξανά σύγχρονες και μη ενεργοβόρες, ιδανικές για την αθλητική ανάπτυξη της χώρας. Θα αναδειχθεί και η πολιτιστική αξία των χώρων, θα ενισχυθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, θα εκτοξευθεί η αποδοτική λειτουργία του ΟΑΚΑ.

Σε ορίζοντα πενταετίας:

-προσδοκούμε έσοδα ύψους 9,5 εκ. ευρώ και κερδοφορία τουλάχιστον 25%

-δημιουργούμε τουλάχιστον 1.400 μόνιμες θέσεις εργασίας και

-αυξάνουμε την επισκεψιμότητα, από 17.000 σε 40.000 άτομα ημερησίως.

Το νέο και σύγχρονο ΟΑΚΑ:

·        θα πρωταγωνιστεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό,

·        θα υπηρετεί τη βιώσιμη ανάπτυξη, χάρις στο βελτιωμένο ενεργειακό αποτύπωμα,

·        θα τιμά την μεγάλη του πολιτιστική κληρονομιά,

·        θα είναι Ολυμπιακό Πάρκο, για όλη την αθλητική οικογένεια, ανοικτό στην κοινωνία.

Δουλεύουμε ώστε το ΟΑΚΑ να συγκροτεί το εξής τρίπτυχο:

– αθλητικό,

– πολιτιστικό και

-τουριστικό προορισμό,

να είναι ψηλά στη λίστα των σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, ένα σημείο αναφοράς καλλιτεχνικών δράσεων και ένας σταθερός πυλώνας επισκεψιμότητας με ποικίλες παροχές.

Με αυτό το όραμα ξεκινήσαμε να αλλάζουμε όψη στο ΟΑΚΑ πριν από δύο χρόνια.

Με αυτό το όραμα σηματοδοτείται από σήμερα, με το Master Plan, μια νέα, ελπιδοφόρα ημέρα. Με αυτό το όραμα συνεχίζουμε με συνέπεια την αθλητική μας μεταρρύθμιση».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ