Ενα βήμα πριν το μίνι lockdown Μύκονος και Ιος -Προειδοποίηση Χαρδαλιά για ακόμη 6 νησιά

Petite Perle 300×250

Καμπανάκι για 8 νησιά της χώρας έκρουσε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου, με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται ιδιαίτερα κατά το τελευταίο 10ήμερο παρατηρείται σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η επιδημιολογική τους εικόνα, όπως ανέφερε, προκαλεί ανησυχία και για το λόγο αυτό ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και σε αυτά τα νησιά, καθώς κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας. Κάλεσε δε τοπικές αρχές, επιχειρηματίες και ταξιδιώτες να τηρούν τα μέτρα και τους κανόνες υγειονομικής προστασίας και ειδικά σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Νωρίτερα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι ο δείκτης θετικότητας ανήλθε στο 5, 5 στην Πάρο, στο 4,27 στην Μύκονο, 4,2 στην Τήνο, 3,76 στο Ρέθυμνο, και 3,4 στην ΠΕ Θήρας κυρίως λόγω της θετικότητας στην Ιό.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, από τους χάρτες του ECDC προκύπτει ότι επιδεινώθηκε η κατάσταση στην Ελλάδα καθώς σε «βαθύ κόκκινο» είναι το Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκονται οι περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr


Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ