“Καμπανάκι” Τσελέντη για Αρκαλοχώρι – Το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει!

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Ανησυχυτικός εμφανίζεται σε ανάρτησή του στο Facebook ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης για τους σεισμούς του Αρκαλοχώρι καθώς όπως σημειώνει το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Το ότι έχουν ελαττωθεί σημαντικά οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου δε σημαίνει ότι το φαινόμενο τελείωσε και ότι πρέπει να εφησυχάζουν οι κάτοικοι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατεγράφησαν δύο μόνο σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη 2,6 Ρίχτερ. Για σύγκριση παρουσιάζω την σεισμικότητα δύο ημερών και εφτά ημερών στα παρακάτω διαγράμματα. Είναι χαρακτηριστικό των σεισμικών ακολουθιών να σταματούν για λίγο και μετά να ξαναξεκινούν. Άλλωστε οι δείκτες τους οποίους υπολογίζουμε στο Γεωδυναμικό από την συνεχή ανάλυση των δεδομένων που συλλέγουμε δεν δείχνουν ότι η ακολουθία έχει ολοκληρωθεί.Αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη τους οι κάτοικοι και να αποφεύγουν παλιές κατοικίες και περιοχές με μεγάλη επικινδυνότητα κατάρρευσης διαφόρων δομικών στοιχείων¨”.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...