Ρόδος-Ν. Παπαθανάσης: «Η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τους πληγέντες από την πυρκαγιά»

Petite Perle 300×250

Την περιοχή της πυρκαγιάς, στη Ρόδο, επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης που βρίσκεται στο νησί για να παραστεί σε συνέδριο για τις επενδύσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Παπαθανάσης σε δήλωσή του ανέφερε: «Η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τους πληγέντες από την πυρκαγιά». Όπως επεσήμανε, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες.

Ο κ. Παπαθανάσης επισκεπτόμενος την περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής , από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και τους βουλευτές Δωδεκανήσου της Νεας Δημοκρατίας Μανο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη και Ιωάννη Παππά

Αναφορικά με την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από το μεσημέρι της Κυριακής και η οποία σύμφωνα με τους πρώτες εκτιμήσεις που έχουν γίνει υπολογίζεται ότι έχει κάψει 10.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης έχει περιοριστεί στην περιοχή «Κερωνιάτης» στο χωριό Μαριτσά.

Από νωρίς το πρωί στο σημείο του « Κερωνιάτη» όπου υπάρχουν μικρές εστίες πραγματοποιούνται εκτεταμένες ρίψεις με πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ενώ παράλληλα υπάρχουν και αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν την μάχη όλη την διάρκεια της νύκτας για να μην επεκταθεί η φωτιά προς το χωριό Μαριτσά.

Αυξημένη επιφυλακή υπάρχει σε όλο το μέτωπο στο οποίο είχε αναπτυχθεί η φωτιά επειδή υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ