Τι προβλέπει η μελέτη για τον ποδηλατόδρομο στο Πολύδροσο

Petite Perle 300×250

Παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Πολύδροσο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας η μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου, η οποία αξιολογώντας στο σύνολο τα ζητήματα που καταγράφησαν στην περιοχή κρίνει σκόπιμα – ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια των μετακινούμενων και να παύσει η παραβατική συμπεριφορά τα εξής:

Διατήρηση της υποχρεωτικής διακοπής πορείας (πινακίδα σήμανσης P-2) στη συμβολή της οδού Πολυδρόσου με Εθνικής Αντιστάσεως και με Α. Παπανδρέου.

Προσθήκη της υποχρεωτικής διακοπής πορείας (πινακίδα σήμανσης P-2) στη συμβολή όλων των τοπικών οδών με την Πολυδρόσου στο τμήμα της από Εθνικής Αντιστάσεως έως Α. Παπανδρέου με συνοδευτικό stop line και αναγραφή οριζόντια "STOP".

Τοποθέτηση διαβάσεων πεζών σε 3 σημεία στο εξεταζόμενο μήκος της οδού στα κρίσιμα σημεία που παρουσιάζονται στο επισυναπτόμενο σχέδιο με συνοδευτική κατακόρυφη σήμανση Π21 και συνοδευτικοί ανακλαστήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας) στις γραμμές των διαβάσεων όπως στην παρακάτω εικόνα εγκάρσια προς την κυκλοφορία εναλλάξ στο κάθε ρεύμα:

Αλλαγή ορίου ταχύτητας σε 30 χλμ/ώρα με αναγραφή σήμανσης Κ-16 (σχολείο) και ΑΡΓΑ και με αναγραφή του "ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ" και του ονόματος του σχολείου που βρίσκεται στη συμβολή με την Εθνικής Αντιστάσεως κατά τα πρότυπα της σήμανσης άλλων δήμων (βλ. εικόνα παραδείγματος παρακάτω) σε 3 τουλάχιστον σημεία τόσο επί της Πολύδροσου όσο και επί της Αντιστάσεως στη φορά προσέγγισης του συγκροτήματος

Τοποθέτηση εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων στο οδόστρωμα (σαμαράκια) στα κρίσιμα σημεία που παρουσιάζονται στον χάρτη παρακάτω με προσθήκη κατακόρυφης σήμανσης Κ-10 σε απόσταση τουλάχιστον 20 μ. προ του σημείου τοποθέτησης

Προσθήκη σήμανσης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ