Από 13 Σεπτεμβρίου τα νέα μέτρα-Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Μιλάμε για μία πανδημία των ανεμβολίαστων» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τόνισε: «Πάνω από το 90% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», φράση που επανέλαβε δύο φορές.

Ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι μπαίνει τέλος στα δωρεάν rapid test του ΕΟΔΥ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να πάνε στην εργασία τους.

Όπως ξεκαθάρισε οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν 10 ευρώ σε ιδιωτική δομή για να κάνουν τεστ και να πάνε στην εργασία τους και μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπτώματα θα μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Βασίλη Κικίλια και της διευθύντριας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Αναστασίας Κοτανίδου:

Οι φοιτητές θα πρέπει να πληρώνουν κάθε εβδομάδα 20 ευρώ για τεστ

Από την 1η Σεπτεμβρίου προχωράει η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Από 13 Σεπτεμβρίου 2021 υποχρεωτικά τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Θα κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα με δαπάνη εργαζομένου και 10 ευρώ το τεστ.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα.

Οι μαθητές 2 self test την εβδομάδα.

Οι φοιτητές δυο υποχρεωτικά rapid την εβδομάδα με δαπάνη του φοιτητή.

Για ταξίδια με αεροπλάνο, πλοίο και ΚΤΕΛ: υποχρεωτικό rapid test από 17 ετών και άνω και self test οι νεότερης ηλικίας – Και αυτό με δαπάνη των πολιτών

Σε δημόσιες δομές θα μπορούν να κάνουν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στα στα κλειστά και ανοιχτά γήπεδα θα γίνεται με βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχο ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Την ίδια στιγμή μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες αλλά και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ώρες θα μπορούν να εισέρχονται στα κλειστά γυμναστήρια. Επίσης θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ