Με επιτυχία οι συναντήσεις του Δημάρχου Ηρακλείου στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών

Petite Perle 300×250

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην Αθήνα, στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, την Τρίτη 24 Αυγούστου, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι προχωρά η άμεση χρηματοδότηση σημαντικών έργων του Δήμου Ηρακλείου. 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη. 

Στην συνάντηση με τον κ. Πέτσα τέθηκαν επί τάπητος τα υπό ένταξη  στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργα του Δήμου Ηρακλείου. 

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι το έργο της Αστικής Αναζωογόνησης (Πάρκο Ερυθραίας) προϋπολογισμού 12,4 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα, ενώ το ίδιο θα συμβεί το επόμενο διάστημα και με τις «Πράσινες Γωνίες» της Ανακύκλωσης, προϋπολογισμού 5.6 εκατομμυρίων ευρώ.  

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» και των μελετών αρχικώς και της ανέγερσης στην συνέχεια νέου Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Ηράκλειο (ΕΝΕΕΓΥΛ), ενδεχόμενο που ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό. 

Ακολούθως, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ενημερώθηκαν ενδελεχώς από τον Υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη για τις  προϋποθέσεις ένταξης έργων του Δήμου στο Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για δράσεις και παρεμβάσεις που συμφωνούν με τις γενικότερες κατευθύνσεις του Ταμείου και αφορούν σε διάφορους τομείς  και στην ΔΕΥΑΗ

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στην Αθήνα ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είχαμε δυο εποικοδομητικές συναντήσεις με τον κ. Πέτσα και τον κ. Σκυλακάκη. Η εξασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης μεγάλων έργων, όπως το Πάρκο Ερυθραίας είναι ασφαλώς εξαιρετικά σημαντική, ωστόσο εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια για να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο». 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ