Ανεμβολίαστη υγειονομικός: Καλύτερα αναστολή εργασίας παρά το εμβόλιο

Petite Perle 300×250

Μία από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που βρέθηκε σε αναστολή εργασίας χωρίς αποδοχές, μίλησε στην τηλεόραση του Mega για την απόφασή της να μην κάνει το εμβόλιο και να μείνει εκτός νοσοκομείου.

Η ίδια είναι τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο «Αττικόν» και μητέρα τεσσάρων παιδιών και αποκάλυψε πως κατέληξε να μην κάνει το εμβόλιο και να μπει σε αναστολή εργασίας.

Η τραυματιοφορέας είπε χαρακτηριστικά: «Έχω διοριστεί πρόσφατα. Για κάποιο λόγο όλοι δε θέλουμε να το κάνουμε, ο καθένας πρέπει να αποφασίζει τι θα βάλει στο σώμα του. Πρέπει να γυρίσουμε στη δουλειά μας με τα rapid tests και τα μοριακά. Δεν εμπιστεύομαι το εμβόλιο. Είναι μια ιατρική πράξη, δεν μπορεί να γίνει με το ζόρι».

«Έχω 4 παιδιά. Τα ενήλικα παιδιά μου είναι φοιτητές και θα επιλέξουν μόνα τους τι θα κάνουν. Τους έχω κάνει όλα τα εμβόλια που είναι δοκιμασμένα. Θέλουμε την εργασία μας, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Οι πιο πολλοί συνάδελφοι έχουν κάνει το εμβόλιο με το πιστόλι στον κρόταφο» σημείωσε.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε: «Το 50% των πολιτών είναι ανεμβολίαστο. Και οι ασθενείς που έρχονται είναι επίσης ανεμβολίαστοι. Εμείς γιατί μείναμε χωρίς δουλειά; Τιμωρούμαστε γιατί προσφέρουμε στην κοινωνία; Σε μια δημοκρατία υπάρχουν διαφορετικές γνώμες. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας. Κάνουμε λειτούργημα. Το εμβόλιο το έκαναν συνάδελφοι για να μη χάσουν τη δουλειά τους».

«Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική»

«Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Δεν μπορούμε να υπηρετούμε την επιστήμη και να μην την εμπιστευόμαστε όταν παράγει το εμβόλιο. Δεν μπορώ να κατατάξω τον υγειονομικό, που έχει βιώσει την πανδημία εδώ και 1,5 χρόνο, στην κατηγορία του διστακτικού πολίτη», σχολίασε στην ίδια εκπομπή ο Αργύρης Τζουβελέκης, αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Κατανοώ τις φοβίες και τον σκεπτικισμό όλων των ανθρώπων. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν βιώνουμε καταστάσεις που δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι είναι απροστάτευτοι, θα συμβούλευα τον κόσμο να πρυτανεύσει η λογική και να προστατεύσουν και τους ασθενείς. Μελέτες δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ανεμβολίαστοι εκπέμπουν περισσότερο ιικό φορτίο και νοσούν βαρύτερα. Όταν βρισκόμαστε σε μια πανδημία, τα δικαιώματα και η ελευθερία κάποιου δε θα πρέπει να προσβάλουν τα δικαιώματα και την ελευθερία του διπλανού», σημείωσε ο κ. Τζουβελέκης.

Πηγή: newsit.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ