Εθνική Ελλάδος- Στο Κόσοβο για τη μάχη της πρόκρισης

Petite Perle 300×250

Η Εθνική ομάδα θέλει πάση θυσία τη νίκη με το Κόσοβο στην Πρίστινα για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Η Εθνική μπαίνει εκ νέου στη μάχη για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022, καθώς φιλοξενείται από το Κόσοβο στην Πρίστινα (05/09, 21:45, Open – Cosmote Sport 3 και Live SPORT24), στο τρίτο παιχνίδι της από την έναρξη της διαδικασίας.

Ο Τζον Φαν Σιπ έχει επιλέξει να παρατάξει την Εθνική σε σχηματισμό 3-5-2, στον οποίο "παίζονται" μια θέση στο κέντρο της άμυνας (σίγουροι οι Τζαβέλλας και Μαυροπάνος) και άλλη μία στη μεσαία γραμμή, με δεδομένο ότι πολλοί υποψήφιοι διεκδικούν παρουσία στο πλάι των Μπουχαλάκη και Σιώπη. Οι υπόλοιπες εννέα θέσεις έχουν ήδη κλειδώσει.

Ανεξαρτήτως προσώπων και διάταξης στο αρχικό σχήμα, το βέβαιο είναι ότι η Εθνική πρέπει να εξασφαλίσει το "τρίποντο", αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ειδάλλως είναι πολύ πιθανό η ισοπαλία στο Λος Κάρμενες τον περασμένο Μάρτιο να μην έχει στο φινάλε κάποιο αντίκρισμα.

Ούτως ή άλλως η εντός έδρας ισοπαλία με την ουραγό Γεωργία στην Τούμπα και η νίκη της Σουηδίας κόντρα στη "ρόχα" έχουν φέρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε δύσκολη θέση και τα περιθώρια στένεψαν εξ αρχής.

Γι' αυτό και προκειμένου να κρατήσει ζωντανές τις πιθανότητές της για παρουσία στον επόμενο γύρο η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να βρει το διπλό στην έδρα των Κοσοβάρων, όπως επίσης να επιβληθεί της Σουηδίας την επόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ (08/09). Αρχίζει με αυτά τα δύο και βλέπει στη συνέχεια.

Πηγή: http://www.sport24.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ