Γ. Οικονόμου: Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Εξετάζεται και για τους ιερείς – «Και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους»

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και στους εκπαιδευτικούς, μετά τους υγειονομικούς, αν υπάρξει ανάγκη σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

«Οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία. Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη, αν και τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τους ιερείς απάντησε ότι «ακόμα και για την εκκλησία εξετάζεται η υποχρεωτικότητα παρότι κι εκεί είναι υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού».

Οικονόμου: Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στα παιδιά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβαλε τέλος στα σενάρια περί υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για υποχρεωτικότητα στα παιδιά. Αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για ανθρώπους που εργάζονται σε τομείς κρίσιμους και νευραλγικούς», σημείωσε.

Τόνισε επίσης τη σημασία των τεστ με το άνοιγμα των σχολείων. Ανέφερε ότι η προετοιμασία και ο σχεδιασμός είναι να λειτουργήσει δια ζώσης παντού η εκπαίδευση, και στα σχολεία και στα πανεπιστήμια επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα πλαίσιο μέτρων που δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα διαγνωστικά τεστ, στα πρωτόκολλα από τους ειδικούς για το πώς αντιδρούμε σε περίπτωση που έχουμε κρούσματα, καθώς και στο εμβόλιο, για το οποίο, όπως είπε, θα εντατικοποιηθεί η παρότρυνση επικοινωνιακά για να εμβολιαστεί ο κόσμος.

Ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. «Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε. Πρόσθεσε δε ότι έξω από τα πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα. «Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει δείξει ότι τα αντανακλαστικά και οι δυνατότητές της είναι τέτοιες που οποτεδήποτε χρειαστεί μπορεί να φέρει το εμβόλιο όσο κοντά απαιτείται και στα σχολεία», υπογράμμισε.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των εμβολιασμών τονίζοντας ότι από τις 16 Αυγούστου μέχρι τώρα έχουν κλειστεί 300.000 νέα ραντεβού.

«Δε θέλουμε να ξανακλείσει η οικονομία και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην ξανακλείσει. Και αν αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα και αλλού, θα το κάνουμε», ξεκαθάρισε.

«Ο κ. Τσίπρας είναι πολύ καλός στο να φλυαρεί, αλλά είναι πολύ αδύναμος όταν μιλάει»

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό και την ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, σημείωσε ότι «είναι μια εξαιρετική επιλογή ηπου δημιουργεί τις προϋποθέσεις να φτιάξουμε την καλύτερη Πολιτική Προστασία στην Ευρώπη».

Συμπλήρωσε δε ότι οι ανασχηματισμοί κρίνονται όταν οι άνθρωποι έχουν να δώσουν έναν απολογισμό στη δουλειά που κάνουν και ότι ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι τον ενδιαφέρει είναι να γίνεται σωστά η δουλειά.

Σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και την πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «τα προγνωστικά του δείχνουν ότι έχει μια πεπατημένη και πάντοτε θα μπορεί να επικαλεστεί τη συνταγή της αυταπάτης για να δικαιολογήσει την αστοχία των προγνωστικών. Ήταν και αυτή μια συνέντευξη με κλισέ και αντιφάσεις κι έκανε φιλότιμες προσπάθειες να μας κάνει να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε».

Τόνισε δε ότι αυτό που αποκόμισε από τη συνέντευξη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι «είναι πολύ καλός στο να φλυαρεί, αλλά είναι πολύ αδύναμος όταν μιλάει».

Σχολιάζοντας τον σχολιασμό του Παύλου Πολάκη, άφησε αιχμές ότι εμβολιάστηκε εξαιτίας της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς. «Δεν έχω καταλάβει αν εμβολιάστηκε επειδή ήρθε το φθινόπωρο ή επειδή είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί ως υγειονομικός. Η παρουσία και ο λόγος του κ. Πολάκη όλο τον προηγούμενο διάστημα έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά ψάρευε στα θολά νερά. Ο κ. Πολάκης ήταν η γέφυρα του ΣΥΡΙΖΑ με όλο αυτό το ακροατήριο των ανεμβολίαστων», επισήμανε.

Πηγή: newsbeast.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ