Μητσοτάκης για ΒΟΑΚ: Προφανώς θα συμπεριλαμβάνει διόδια

Petite Perle 300×250

Το θέμα του ΒΟΑΚ βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ , κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Μιλώντας για την κατασκευή του Βορείου Εθνικού Άξονα Κρήτης και της κατασκευής του, είπε ότι πρώτο θα γίνει το κομμάτι που αφορά στο Ηράκλειο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο τελικό κόστος του ΒΟΑΚ  που θα ξεπεράσει τον προϋπολογισμό, καθώς και το από πού θα εξασφαλιστούν πόροι.

Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν έχει τα λεπτομερή στοιχεία στη διάθεσή του, αλλά υπενθύμισε ότι έγινε αναλυτική παρουσίαση στα Χανιά, για τη σύμβαση παραχώρησης, τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για το κομμάτι που θα κατασκευαστεί πρώτα αλλά και τους τρόπους χρηματοδότησης.

Συνεχίζοντας σημείωσε πως ο ΒΟΑΚ θα συμπεριλαμβάνει διόδια που θα είναι στο ίδιο ύψος που είναι όπως σε όλη την Ελλάδα.

Προφανώς ο ΒΟΑΚ θα συμπεριλαμβάνει διόδια" ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε.

«Προφανώς και ο ΒΟΑΚ και το κομμάτι της σύμβασης παραχώρησης θα συμπεριλαμβάνει διόδια. Και τα διόδια θα είναι στο ίδιο ύψος που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες – δηλαδή περίπου 6 λεπτά για κάθε χιλιόμετρο – για τη χρήση των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων σε όλη την Ελλάδα», είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν θα θεωρούσα λογικό, η Κρήτη να εξαιρεθεί και δεν θα γίνει κάτι τέτοιο γιατί θα ανέβαινε πάρα πολύ το χρηματοδοτικό κόστος.

Θέλω να σας θυμίσω ότι όταν είχαμε κάνει συζήτηση προεκλογικά, πάλι το είχα πει. Έστω κι αν αυτό δεν ήταν ευχάριστο. Ένα σχήμα το οποίο συμπεριλαμβάνει σύμβαση παραχώρησης, προφανώς μεταθέτει ένα κομμάτι της χρηματοδότησης και στον χρήστη, συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του, είπε πως δεν κυβερνά 50 χρόνια για να ευθύνεται για αυτές και πως κυβερνά δύο λέγοντας πως θα δρομολογηθεί τμηματικά ο ΒΟΑΚ από το Καστέλλι μέχρι την Σητεία.

«Επειδή άκουσα πολλούς λαϊκισμούς από την Αντιπολίτευση για αυτό το θέμα και το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη, εγώ θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, κάτι που είχα πει και προεκλογικά. Θα μιλάμε όμως για έναν υπερσύγχρονο δρόμο που θα ολοκληρωθεί βέβαια μετά από αρκετά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Αλλά θα μιλάμε για έναν υπερσύγχρονο δρόμο -σχεδόν 300χιλιομέτρων- ο οποίος θα πάρει χρόνια για να γίνει το ξέρετε πολύ καλά, με τεχνικές δυσκολίες. Και αν μου λέτε «έπρεπε η Κρήτη να περιμένει 50 χρόνια;" όχι δεν έπρεπε να περιμένει 50 χρόνια αλλά δεν κυβερνώ 50 χρόνια, κυβερνώ 2 χρόνια. Παρέλαβα ένα έργο το οποίο δεν είχε καμία μελετική ωριμότητα, ήταν μόνο στα χαρτιά».

Ωριμάσαμε πάρα πολύ γρήγορα με μελέτες κάνουμε ήδη παρεμβάσεις ύψους 30. εκατομμυρίων ευρώ – το ξέρετε – για να βελτιώσουμε όσο μπορούμε τον υφιστάμενο προβληματικό δρόμο και στο πκλαίσιο το οποίο έχει παρουσιάσει και ο Υπουργός πολύ αναλυτικά, θα δρομολογήσουμε τμηματικά την ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα όπως είπα στην τελική του κατάληξη από το Καστέλι έως την Σητεία". είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ