Ν. Κεραμέως – Αν υπάρχει κρούσμα σε τάξη, τα παιδιά γύρω από αυτό θα κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα

Petite Perle 300×250

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «ακολουθούμε τη διεθνή τάση: εμβόλιο, υποχρεωτική χρήση μάσκας και πάρα πολλά τεστ»

Εάν ένας μαθητής επιβεβαιωθεί ως κρούσμα κορωνοϊού σε κάποιο σχολικό τμήμα, τα παιδιά που είναι γύρω του θα κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας ότι τα τεστ αυτά θα παρέχονται δωρεάν από την Πολιτεία.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «ακολουθούμε τη διεθνή τάση: εμβόλιο, υποχρεωτική χρήση μάσκας και πάρα πολλά τεστ».

Επανέλαβε, δε, ότι με το που θα βρεθεί ένα κρούσμα στην τάξη, όλα τα παιδιά θα κάνουν rapid test.

Όπως είπε, υπάρχουν δύο στοιχεία διαφορετικά σε σύγκριση με πέρσι:

  • εμβολιασμός
  • αυξημένα τεστ

Πότε θα κλείνουν τμήματα

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά, ενώ επεσήμανε ότι το υπουργείο βρίσκεται πάντα σε συνεννόηση με τους ειδικούς, συζητώντας κάθε πτυχή.

Βάσει του πρωτοκόλλου, όπως τόνισε, θα κλείνουν μεμονωμένα τμήματα εφόσον εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές της τάξης, ενώ τόνισε πως δεν προβλέπεται «χαλάρωση» στο σύστημα απουσιών.

Η κ. Κεραμέως απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό, σημειώνοντας πως αν τα παιδιά της ήταν σε ηλικία άνω των 12 ετών, θα τα εμβολίαζε.

Ως προς την εγκατάσταση εμβολιαστικών κέντρων, είπε ότι έχει δρομολογηθεί για τα πανεπιστήμια, ωστόσο διευκρίνισε ότι για τα σχολεία το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο, καθώς για τον εμβολιασμό των μαθητών χρειάζεται γονική συναίνεση.

Πηγή: kathimeini

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ