Παρέμβαση κλιμακίου της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ σε Αγιές Παρασκιές και Μελέσες

Petite Perle 300×250

Στα σεισμόπληκτα χωριά, Αγίες Παρασκιές και Μελέσες, βρέθηκε τη Κυριακή 3/10 κλιμάκιο της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Αντρέα Κοκοσάλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του Κόμματος και Γιώργο Περατσάκη μέλος του Τομεακού Γραφείου Ηρακλείου του ΚΚΕ. 

Το κλιμάκιο συζήτησε με κατοίκους των δύο χωριών, όπου αναδείχτηκε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η άμεση αποζημίωση στο 100%, χωρίς προϋποθέσεις, των ζημιών που έχουν υποστεί τα σπίτια και οι επιχειρήσεις στα δύο χωριά. Παράλληλα, η διασφάλιση οικίσκων σε κάθε χωριό, ώστε οι κάτοικοι να μην εγκαταλείψουν τα χωριά και τις περιουσίες τους, πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα των κρατικών φορέων. Τέλος στηλιτεύτηκε η απόφαση της Κυβέρνησης να χορηγήσει έκτακτο βοήθημα 200 χιλιάδων ευρώ προς το Δήμο που δεν φτάνει σε καμία περίπτωση για να καλύψει τις ανάγκες που έχουν εκατοντάδες κάτοικοι των χωριών για σίτιση, στέγαση.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ανέδειξε ότι το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που υπάρχει ανάμεσα στους κατοίκους, πρέπει να συνδυαστεί με οργάνωση και διεκδίκηση της κάλυψης των άμεσων αναγκών του λαού.

Τέλος συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αρχανών-Αστερουσιων, Γ. Κριτσωτάκη και ενημερώθηκε για το πώς προχωράει η οργάνωση της βοήθειας προς τους κατοίκους του Δήμου. 

Από τη μεριά των κατοίκων τονίστηκε η ανάγκη για άμεση κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτιρίων, τα οποία ενόψει της έναρξης των βροχοπτώσεων, θα αποτελέσουν πηγή κινδύνου. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της καταστροφής είναι ότι στις Μελέσες, μόλις 5 στα 100 σπίτια χαρακτηρίστηκαν πράσινα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ