Δοκιμαστική επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους από το Σάββατο

Petite Perle 300×250


Η φιλοσοφία των νέων μέτρων προσανατολίζεται σε μια ανοιχτή κοινωνία που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους εμβολιασμένους να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να προστατεύσει τους ανεμβολίαστους, χωρίς όμως να τους επιβάλει επιπλέον περιορισμούς.

Μεταξύ όσων ανακοινώθηκαν προβλέπεται το τέλος των μίνι lockdown στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογική φορτίο. Πλέον, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το προσεχές Σάββατο, 9 Οκτωβρίου και θα ισχύουν για 15 ημέρες.

Ελευθερία σε ψυχαγωγία και εστίαση για τους εμβολιασμένους
Την ίδια ώρα, ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ και άλλους χώρους διασκέδασης να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

«Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, κανένας περιορισμός. Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια των χθεσινών ανακοινώσεων ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η φιλοσοφία των νέων μέτρων προσανατολίζεται σε μια ανοιχτή κοινωνία που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους εμβολιασμένους να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να προστατεύσει τους ανεμβολίαστους, χωρίς όμως να τους επιβάλει επιπλέον περιορισμούς.

Πρόσθετα μέτρα όπου χρειάζεται
Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων σε περιπτώσεις που η κατάσταση με την πανδημία ξεφεύγει επικίνδυνα. «Αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα», όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, «γι' αυτά θα γνωμοδοτήσει η αρμόδια επιτροπή». Βασικός στόχος του νέου σχεδίου είναι οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Όπου παραμένουν οι περιορισμοί, παραμένουν για να μας προστατέψουν όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», κατέληξε ο υπουργός Υγείας, λέγοντας ότι πλέον είμαστε σε θέση να πάρουμε τέτοια μέτρα που θα οδηγήσουν στην κανονικότητα.

Αναφερόμενος τις αποφάσεις της επιτροπής, ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι «η επιτροπή γνωμοδοτεί και σεβόμαστε τους επιστήμονες οι οποίοι μετέχουν σε αυτήν. Θα μας δίνει τις συμβουλές της, όποτε το ζητήσουμε».

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ