Δεκάδες πιστοί τίμησαν την Εορτή της Αγίας Πελαγίας (video – φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Την προστάτιδα της, της οποίας μάλιστα φέρει και το όνομα, γιορτάζει σήμερα η Αγία Πελαγία.

Στον όμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο του Μαλεβιζίου βρέθηκαν σήμερα το πρωί δεκάδες πιστοί για να τιμήσουν την Αγία Πελαγία στο βυζαντινό ναό της, που χρονολογείται τον 13ο αιώνα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο επί 22 χρόνια ιερέας της Μονής, παπά Δημήτριος, ευχαρίστησε τον Δήμο Μαλεβιζίου και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας, Γιώργο Πετούση, για τα έργα που έχουν γίνει στον προαύλιο χώρο.

Να σημειώσουμε επίσης ότι λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας ως το παραλιακό μέτωπο του οικισμού. Το απόγευμα όμως στις 5 μ.μ. θα τελεστεί παράκληση στον χώρο της Εύρεσης της εικόνας.

Τηρώντας την παράδοση, που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, ο δραστήριος Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος της Αγίας Πελαγίας αμέσως μετά τη Λειτουργία μοίρασε μικρά εικονίσματα-φυλακτά της Αγίας, με λίγους κόκκους άμμου στους πιστούς μαζί με κέρασμα προσφορά της ΜΑΕΔΗΜ.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Μαλεβιζίου το "παρών" έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Πετούσης και Γρηγόρης Περυσινάκης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν επίσης μεταξύ άλλων ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Μαλλιωτάκης, η πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου της περιοχής Μαρίνα Καρούζου, τα μέλη Κάλλια Λημναίου , Χρύσα Παπαδάκη και ο αντιπρόεδρος ΜΑΕΔΗΜ Γεώργιος Πεδιώτης.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόσφατα τοποθετήθηκε ψηφιδωτή εικόνα με την ονομασία του Ιερού Ναού, η οποία χρονολογείται τον 13ο αιώνα δημιουργίας και δωρεάς του Γιώργου Δαμιανάκη. Όσον αφορά στις ψηφιδωτές εικόνες του Παντοκράτορα και της Αγίας Πελαγίας που κοσμούν τον Ιερό Ναό είναι δημιουργίες και δωρεές της προέδρου του Συλλόγου, Μαρίνας Καρούζου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ