Λέκκας για νέο σεισμό: «Οι σεισμοί μετατέθηκαν σε άλλο ρήγμα»

Petite Perle 300×250

Άκης Τσελέντης: Αποφεύγετε οικίες που έχουν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλες

Έντονη σεισμική δραστηριότητα γίνεται αισθητή από χθες το βράδυ στο Ηράκλειο αναστατώνοντας τους κατοίκους της περιοχής.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί υπήρξε νέος δυνατός σεισμός έντασης 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι και τα… Χανιά.

nnnnn

Ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας ανέφερε μιλώντας στο cretapost ότι πιθανότατα έχει μετατεθεί σε άλλο ρήγμα η σεισμική δραστηριότητα.

«Μάλλον μετατέθηκε σε ένα άλλο ρήγμα η όλη διαδικασία και αυτή τη στιγμή δίνει αυτό το ρήγμα τους σεισμούς. Μέσα στην ρηξιγενή ζώνη όμως πάντα γι' αυτό και δεν μας προκαλεί έντονη ανησυχία», επεσήμανε σχετικά ο κ. Λέκκας ο οποίος παράλληλα τόνισε πως το συγκεκριμένο ρήγμα πιθανότατα να μην δώσει μεγαλύτερο σεισμό: «Δε νομίζω να δώσει μεγαλύτερο σεισμό ωστόσο θα υπάρξει μετασεισμική δραστηριότητα».

Άκης Τσελέντης: Αποφεύγετε οικίες που έχουν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλες

Την ίδια ώρα, ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης τονίζει πως αυτός ο σεισμός θα δώσει τους δικούς του μετασεισμούς.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο facebook, προτείνει – για μία ακόμα φορά – να αποφεύγονται οικίες που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλες.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Όπως τα 'χουμε πει η σεισμικότητα συνεχίζεται μόλις είχαμε ένα σεισμό 4,5 στην νότια ομάδα(αρχική λύση 4.4). Είχε τελικό βάθος 15km, και έγινε αισθητός μέχρι τα Χανιά. Επανειλημμένως σας έχω πει να αποφεύγεται περιοχές και οικίες που έχουν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλες.

Επειδή αυτός ο μετασεισμός είναι πολύ πιθανό να έχει τους δικούς του μετασεισμούς θα αισθανθείτε κι άλλους πολύ μικρότερους. Σας έχω τρελάνει το ξέρω αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

ΠΗΓΗ: www.cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ