Self test: Τι αλλάζει από Δευτέρα σε δημόσια σχολεία – Τι ισχύει για ιδιωτικά

Petite Perle 300×250

Αλλάζει η διαδικασία από την Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου ως προς τη διαδικασία των self tests και την σχολική κάρτα – Τι ισχύει για δημόσια και ιδιωτικά σχολεία

Την 1η Νοεμβρίου, αλλάζει το σκηνικό στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία για τους μαθητές ως προς τη διαδικασία των self tests και την σχολική κάρτα. Η πλατφόρμα edupass.gov.gr «ενεργοποιείται» στις δημόσιες σχολικές μονάδες και αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο για την θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

Η νέα διαδικασία έτσι όπως έχει σχεδιαστεί αφορά κυρίως τους μαθητές των δημόσιων σχολείων, ενώ για εκείνους στα ιδιωτικά, επισημαίνεται ότι η δήλωση θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται επί του παρόντος στο self-testing.gov.gr.

Μέσω του edupass.gov.gr, o διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει, ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την σχολική κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ