Ο Διεθνής Σοροπτισμός γιορτάζει τα 100 χρόνια ζωής και προσφοράς

Petite Perle 300×250

Με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Διεθνούς Σοροπτιμισμού το 1921, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, οργανώνονται σε όλο τον κόσμο εορταστικές εκδηλώσεις, σε ανάμνηση αυτής της επετείου.

Εκατό χρόνια ζωής και προσφοράς από μια Οργάνωση Γυναικών για Γυναίκες δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Έτσι, ο εορτασμός φθάνει και στην Ελλάδα, όπου ιδρύθηκε ο πρώτος Σοροπτιμιστικός Όμιλος το 1950 και γρήγορα επεκτάθηκε σε 26 άλλες  πόλεις.

Στην Κρήτη, ιδρύθηκε στο Ηράκλειο ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος «Αρετούσα» το 1990, ενώ ο Όμιλος Ρεθύμνου «Ερωφίλη» ακολούθησε το 1994.

Πιστές στις Αρχές του Σοροπτιμισμού, για υψηλά ηθικά πρότυπα, ανθρώπινα δικαιώματα για όλους και προώθηση της ισότητας, της ανάπτυξης και της ειρήνης, οι Σοροπτιμίστριες του Ομίλου Ηρακλείου τιμήσαμε την επέτειο αυτή με μια πολύ όμορφη εκδήλωση στο καφέ VENETO της πόλης μας, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου τ.ε.

Με το καθιερωμένο τελετουργικό, οι προηγούμενες Πρόεδροι του Ομίλου μας Ιωάννα Μηλιαράκη, Μαρία Μπρεδάκη, Γεωργία Αθουσάκη και η σημερινή Πρόεδρος Ελένη Μπρεδάκη-Μαρινέλλη  άναψαν τα κεριά στα χρώματα του Σοροπτιμισμού και φώτισαν την καθιερωμένη τούρτα γενεθλίων. Έτσι, μαζί με πολλές φίλες και φίλους μας, γιορτάσαμε τα 100α γενέθλια του Διεθνούς Σοροπτιμισμού  και αναφερθήκαμε στο σπουδαίο έργο που επιτελείται στις πέντε ηπείρους για βελτίωση των συνθηκών της ζωής των γυναικών, με βασικό πυλώνα την εκπαίδευση.

Ειδικότερα για φέτος, έχει επιλεγεί διεθνώς το πρόγραμμα «Φυτεύουμε δένδρα για ένα λαμπρό μέλλον», εξαιρετικά επίκαιρο λόγω της κλιματικής κρίσης και με έντονο συμβολισμό. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχει ενεργά και ο Όμιλός μας με την αγαστή συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου.

Την όμορφη αυτή βραδιά, καλωσορίσαμε στον Όμιλό μας, με πολλή χαρά, τις καινούριες φίλες Πέλα, Γεωργία, Δέσποινα και Μαρία για ένα δυναμικό ξεκίνημα για την επόμενη εκατονταετία.

Θερμά ευχαριστούμε τις φίλες και φίλους μας που ήταν μαζί μας και ξεχωριστά την πρόεδρο του Σωματείου Αλτσχάϊμερ κ. Ιωάννα Κορτσιδάκη, την τ. πρόεδρο του Αγκαλιά-ζω κ. Σούλα Αντωνογιαννάκη και την ξεναγό μας κ. Αθηνά Σφακάκη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε προς το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινό, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Λ. Βαμβακά και την Αντιδήμαρχο κ. Ρένα Παπαδάκη για την εξαιρετική συνεργασία και την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Τέλος, δεν παραλείπουμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση και το προσωπικό του καφέ VENETO για τον επαγγελματισμό τους, τον Βαγγέλη και την Ειρήνη Μπιτζαράκη που μας συντρόφευσαν μελωδικά και τις φίλες μας Νασούλα και Πάτυ Μπαρμπαρήγου που μας γλύκαναν.

Μαζί με τις ευχαριστίες μας στα ΜΜΕ της πόλης μας και την τοπική κοινωνία που διαχρονικά στηρίζει το έργο μας, ξεκινάμε με δύναμη για τη δεύτερη εκατονταετία του Σοροπτιμισμού!

                                                                                                                                   Η Πρόεδρος

Ελένη Μπρεδάκη-Μαρινέλλη

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ