Την Κυριακή η 3η μεγάλη γιορτή κολοκύθας στο Κεραμούτσι

Petite Perle 300×250

Με χρώματα και αρώματα θα πλημμυρίσει και αυτή την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στη 13:00 η πλατεία του Κεραμουτσίου όπου διοργανώνεται η 3η Γιορτή Κολοκύθας.

Όπως μας έχουν συνηθίσει οι νοικοκυρές του χωριού, οι οποίες είναι πάρα πολλές στον αριθμό, ετοιμάζεται μία μεγάλη γιορτή στο Κεραμούτσι με εδέσματα, γλυκά και αλμυρά, φτιαγμένα με κολοκύθα.

Την ιδιαίτερη αγάπη που έχει το χωριό στο νόστιμο λαχανικό την οφείλει στον τέως πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, Μανώλη Βατσινάκη, που κάθε χρόνο φυτεύει τις κολοκύθες με σκοπό να διατεθούν δωρεάν στις νοικοκυρές και νοικοκύρηδες του οικισμού.

Μόλις φτάσουν στα χέρια τους οι γλυκοκολοκύθες οι νοικοκυρές ξεκινούν τις ετοιμασίες για να είναι όλα έτοιμα στη μοναδική γιορτή του Κεραμουτσίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η 1η Γιορτή Κολοκύθας ξεκίνησε το 2018 από μία ιδέα της Λένας Ηγουμενάκη προς τον τότε πρόεδρο του Π.Σ. Μανώλη Βατσινάκη. Η 2η γιορτή έγινε με επίσης μεγάλη επιτυχία το 2019, ενώ το 2020 λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε η γιορτή.

Φέτος, το νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ενημερώνει όσους επιθυμούν να μαγειρέψουν να πάνε από την αίθουσα του Συλλόγου για να προμηθευτούν την κολοκύθα. Ενώ δεν παραλείπει το ιδιαίτερο ευχαριστώ του στον Μανώλη Βατσινάκη που φύτεψε 300 κιλά κολοκύθας.

Όλοι λοιπόν την Κυριακή στο Κεραμούτσι!

Αποκλειστικές φωτογραφίες της Φωνής του Μαλεβιζίου από τη 2η Γιορτή Κολοκύθας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ