Πάμε για πάνω από 8.000 τα κρούσματα σήμερα

Petite Perle 300×250

Πάμε για νέο αρνητικό και μαύρο ρεκόρ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews τα κρούσματα σήμερα θα ξεπεράσουν τις 8.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει νέο αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 8.000 κρούσματα σήμερα.

Τονίζεται ότι ακόμα δεν έχει σταματήσει καταμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης είχε αναφέρει ότι: «Πολύ πιθανό σήμερα να ξεπεράσουμε τα 8.000 κρούσματα»

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι μετρήσεις του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής αυτή την εβδομάδα εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 61% «όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήδη μεταφράζεται σε αυξημένες εισαγωγές ήδη από χθες» ανέφερε ο καθηγητής

Σύμφωνα με τον καθηγητή εκτός από την Αττική υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία με πρωταγωνιστές τη Μαγνησία και τη Λάρισα, στα Ιωάννινα και την Πελοπόννησο.

Ο ίδιος εκτίμησε πως η κάμψη αυτού του νέου πανδημικού κύματος, είναι πιθανή μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο.

Εφιαλτικό σενάριο για 20.000 κρούσματα κορωνοϊού τον Φεβρουάριο

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, αποκάλυψε πως ενδεχομένως να δούμε τα κρούσματα να φτάνουν και τα 11.000 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ενώ το σενάριο για τον Φεβρουάριο είναι μάλλον εφιαλτικό.

«Σύμφωνα με το μοντέλο μας η μεσαία μας πρόβλεψη κάνει λόγο πως αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί θα πάμε γύρω στα 9.000 και 11.000 κρούσματα στο τέλος του μήνα» , σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «το δικό μας μοντέλο δεν δείχνει προς στιγμήν την κορύφωση».

«Το χειρότερο σενάριο είναι ότι αν δεν κάνουμε τίποτα, θα έρθει κορύφωση της πανδημίας γύρω στον Φεβρουάριο».

Το χειρότερο σενάριο, μάλιστα, κάνει λόγο για 15.000 και 20.000 κρούσματα κορονοϊού τον Φεβρουάριο.

Τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα τα πρώτα μονοκλωνικά αντισώματα

Φτάνουν τις επόμενες ώρες στη χώρα μας οι πρώτες ποσότητες μονοκλωνικών αντισωμάτων της Roche, που θα αξιοποιηθούν ως θεραπεία κατά του κορωνοϊού.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα χρησιμοποιούνται ως θεραπεία κατά του κορονοϊού και έχουν δείξει πολλές υποσχέσεις στις κλινικές δοκιμές. Τα μονοκλωνικά αντισώματα που έρχονται στη χώρα μας δεν έχουν εγκριθεί ακόμα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και αναμένεται σύντομα το πράσινο φως.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα της Roche θα αποθηκευτούν σε κατάλληλο χώρο μέχρι την έγκριση του EMA. Tα μονοκλωνικά αντισώματα θα παραληφθούν από τον ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας).

Η Επιτροπή θα αποφασίσει σε ποιους ασθενείς θα χορηγείται η θεραπεία, καθορίζοντας τα κριτήρια.

Θυμίζουμε ότι χθες ο Υπουργός Υγείας είχε προαναγγείλει την παραλαβή περίπου 2.000 δόσεων της θεραπείας της Roche.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ