Άγιος Νικόλαος: Παρουσίαση μελέτης αντιμετώπισης απειλών από φυσικές καταστροφές

Petite Perle 300×250

Από την ερευνητική ομάδα του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας – προέδρου του ΟΑΣΠ και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, κ. Ευθύμιου Λέκκα

Τα στοιχεία της μελέτης για την αντιμετώπιση απειλών από φυσικές καταστροφές, που ανέθεσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου με προγραμματική σύμβαση στην ερευνητική ομάδα του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας – προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, κ. Ευθύμιου Λέκκα, παρουσιάστηκαν (12/11) στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΡΕΞ παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, με την ολοκλήρωση της πρότασης από την επιστημονική ομάδα ως προς την οργάνωση του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών από φυσικές καταστροφές και τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές, θα δοθεί η δυνατότητα να υπάρξουν στο εξής εξειδικευμένες πληροφορίες για την ορθότερη και πληρέστερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, αλλά και ξένων επισκεπτών.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό, η πρόταση που θα διαμορφωθεί αναμένεται να εξατομικεύσει το υφιστάμενο σχέδιο πολιτικής προστασίας του Δήμου και θα τεθεί υπόψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Άγιος Νικόλαος Μελέτη

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, δήλωσε επίσης ότι το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής εστιάζεται κυρίως στο γεγονός της πρόληψης και προετοιμασίας ομάδων πολιτών (ασκήσεις ετοιμότητας, σε σχολεία, γειτονιές, νοσοκομείο) ώστε να μπορέσουν ν΄ ανταποκριθούν επαρκώς σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (σεισμοί, πλημμύρες, φωτιά κ.α).

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, πρωτοπορεί στην διαδικασία της πρόληψης που θεωρείται το Α και το Ω όλων αυτών των φαινομένων που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, τόνισε ο καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και την δυνατότητα να παρουσιάσει την μελέτη που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια, η αναγκαιότητα της οποίας – όπως ανέφερε- επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα που ακολούθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα κυρίως από τους σεισμούς στην Σάμο, τον Τύρναβο και το Αρκαλοχώρι.

Άγιος Νικόλαος Μελέτη

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, με την τεκμηρίωση τεχνικών στοιχείων ( ανάλυση πολεοδομικού ιστού, κινδύνων που διατρέχουν οι οικισμοί κ.α) και μέσα από διαδικασίες πρόληψης ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος ανάλυσης και τεκμηρίωσης της πρότασης ως προς την οργάνωση του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών από φυσικές καταστροφές. Θ΄ ακολουθήσει ενημέρωση του πληθυσμού μέσα από ασκήσεις ετοιμότητας προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών.

Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, αν και η περιοχή δεν διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο, ωστόσο ο κίνδυνος είναι πάντα υπαρκτός και στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει προετοιμασία, προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστεί κάθε έκτακτη ανάγκη από κάθε μορφής φυσική καταστροφή.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ