Κορωνοϊός: Όλη η Ελλάδα στο «βαθύ κόκκινο», εκτός από τρεις περιοχές

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Όπως φαίνεται στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, σχεδόν όλη η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «βαθύ κόκκινο» λόγω του κορωνοϊού

Εφιαλτική μοιάζει η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η πανδημία βρίσκεται σε νέα έξαρση στη χώρα.

Ο Νοέμβριος έφερε απανωτά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, ενώ δυστυχώς τη ζωή τους χάνουν καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας από επιπλοκές της νόσου.

Εκτός από τον αριθμό των νεκρών, έντονους φόβους εγείρει ο αυξημένος αριθμός των διασωληνωνμένων στις ΜΕΘ, αφού στις (13/11) αφορά σε 530 ασθενείς, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Τα νοσοκομεία της χώρας, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται στο «κόκκινο», με τις ΜΕΘ να ασφυκτιούν, ενώ διασωληνώνονται ασθενείς εκτός εντατικής.

Το ECDC, ανέφερε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε «μεγαλύτερη κατάσταση ανησυχίας», αλλά και όπως φαίνεται στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, σχεδόν όλη η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή στο «βαθύ κόκκινο».

Μονάχα τρεις περιοχές παραμένουν ακόμα «κίτρινες» και συγκεκριμένα οι Χίος, Ικαρία και Σάμος.

Δείτε τον χάρτη:

Νέα μέτρα για να «σωθεί» ο χειμώνας

Κι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην υψηλότερη βαθμίδα ανησυχίας, νέα μέτρα εφαρμόζονται προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να αποσυμπιεστεί το ΕΣΥ, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση τονίζει ότι δεν σκοπεύει να προχψρήσει σε επιβολή νέου lockdown.

Νέα μέτρα ισχύουν από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου σε φούρνους, μίνι μάρκετ και κρεοπωλεία.

Συγκεκριμένα, δεν αλλάζει κάτι σχετικά με τους εμβολιασμένους και του ανεμβολίαστους που μπορούν να εισέλθουν, καθώς όλοι μπορούν να προμηθευτούν αγαθά πρώτης ανάγκης χωρίς την επίδειξη rapid test ή πιστοποιητικού- τουλάχιστον για την ώρα- αλλά πάντα με την χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων.

Έτσι, αλλάζει στην ουσία ο αριθμός των πελατών που μπορούν να είναι ταυτόχρονα στο εσωτερικό αυτών των καταστημάτων.

Ειδικότερα, στα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες) επιτρέπεται μέγιστη χωρητικότητα πελατών σε αναλογία ενός (1) ατόμου ανά εννέα (9) τετραγωνικά μέτρα.

Η αυστηροποίηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι, ενόψει των Χριστουγέννων.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το ΕΣΥ θα δεχτεί τεράστια πίεση μέχρι τις γιορτές.

Πηγή: ieidiseis.gr

Related Articles