Μπορμπουδάκη: Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στην Κρήτη αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA , η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη σημείωσε πως ο εμβολιασμός στην Κρήτη προχωράει δυναμικά και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο μήνυμα, για την θωράκιση του νησιού. «Παρότι αυξάνονται τα κρούσματα, βλέπουμε ότι οι νοσηλείες έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες καθώς είχαμε ένα διπλασιασμό νοσηλείες, είχαν μια σταθερότητα και μια αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, δεδομένου ότι πάμε σε τριπλασιασμό των ραντεβού που κλείνονται για αναμνηστική δόση όσο και πρώτες δόσεις. Προχωράμε στο να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, πριν φτάσουμε στις γιορτές. Πάντα μας προβληματίζει ο χειμώνας στην Κρήτη, τα κλειστά τμήματα και οι κλειστοί χώροι είναι αυτοί που δημιουργούν περισσότερο πρόβλημα και θέλουμε να εμβολιάσουμε περισσότερο κόσμο πριν τις γιορτές ώστε να μην επιβαρυνθούμε τις γιορτινές ημέρες τόσο οι υγειονομικοί που έχουν περάσει πολλά αλλά και οι πολίτες μας».

Με αφορμή το «κόκκινο» Ρέθυμνο η κα. Μπορμπουδάκη σχολίασε πως πάντα προβλημάτιζε στην παρούσα υγειονομική φάση. «Το Λασίθι είχε και ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης και γενικά επιδημιολογικά ήταν πολύ καλά τα στοιχεία. Το τελευταίο διάστημα και για αρκετό καιρό ενδεχομένως να υπήρξε ένας εφησυχασμός που δεν θα έπρεπε, να υπάρξει άλλο. Είναι ανθρώπινο. Έχουμε πει ότι εμείς δεν θα στοχοποιούμε νομούς και ούτε ανθρώπους. Καταλαβαίνουμε και αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει κόπωση στον πληθυσμό και έχουμε κουραστεί από την υγειονομική κρίση αλλά πρέπει να προσέξουμε να μη χάνουμε χρόνο. Να αρχίσουμε όσοι δεν το εφαρμόζουν να τηρούν ξανά τα μέτρα προστασίας, είναι πολύ σημαντικό, πέραν του εμβολιασμού γιατί ο εμβολιασμός μας προστατεύει σε ένα μεγάλο ποσοστό, μειώνει επιπλοκές νόσο και θωρακίζει τον άνθρωπο χωρίς χρήση μέτρων. Ένας εμβολιασμένος κινδυνεύει να νοσήσει και δεν ξέρουμε ποτέ τι μπορεί να προκαλέσει στον καθένα από εμάς. Παράλληλα, με τον εμβολιασμό η χρήση μέτρων προστασίας και η εφαρμογή είναι πολύ σημαντική».

Κλείνοντας, η κα. Μπορμπουδάκη σημείωσε πως τα νοσοκομεία της Κρήτης έχουν ήδη ενισχυθεί κατά του κορωνοϊού. «Έχουμε ενισχυθεί, έχουμε 359 γιατρούς και 1.134 νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό που έχει αναλάβει τους μήνες της πανδημίας και ενισχύουμε τις δομές τόσο στην πρωτοβάθμια διότι αυξάνουμε και τις βάρδιες στα εμβολιαστικά σημεία, διότι βλέπουμε ότι ο εμβολιασμοί θέλουν οι πολίτες να γίνουν αμέσως, να μην ξεπερνά το 4 – 5 μέρες το ραντεβού. Ενισχύονται συνεχώς και τα νοσοκομεία και οι μονάδες, έχουν διπλασιαστεί στο νησί και έχουμε στείλει αιτήματα. Αναμένουμε την έγκριση για περεταίρω ενίσχυση. Ουδέποτε στάλθηκαν τεκμηριωμένα και εντός λογικών πλαισίων αιτήματα από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και να μην έχει γίνει αποδεκτό από το υπουργείο. Αυτό πρέπει να το υπογραμμίσουμε».

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ