Συναντήσεις Σωκράτη Βαρδάκη με εργαζομένους και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Η.

Petite Perle 300×250

Ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, μετά και τις αποφάσεις της 31ης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Η., κ. Γιώργος Βουρεξάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, κ. Μανόλης Σκεπασιανός, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας της Επιχείρησης, κα Πόπη Τζαβλάκη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Ομοσπονδιας κ. Γιώργος Λιαντράκης, ο κ. Γιάννης Λιναρίτης, μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Η. και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Βαγγέλης Παπαγγελής και κ. Παναγιώτης Λιόντας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δ.Ε.Υ.Α μετά τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και τις ελλείψεις σε προσωπικό που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων. 

Η διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Η. αναφέρθηκε στα αιτήματα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., στα οποία συμπεριλαμβάνονται η απαλλαγή των Δ.Ε.Υ.Α. από τη ρήτρα αναπροσαρμογής που επιβαρύνει το ενεργειακό τους κόστος, καθώς ήδη οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας που λαμβάνουν  αυξήθηκαν κατά 40%., να αναγνωριστούν θεσμικά οι  Δ.Ε.Υ.Α. ως μεγάλοι καταναλωτές, ώστε να ισχύσουν οι ανάλογες ρυθμίσεις, να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ και να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα στις Δ.Ε.Υ.Α. να προσλαμβάνουν προσωπικό αορίστου χρόνου, με προκήρυξη που θα εκδίδει κάθε επιχείρηση χωριστά, σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. της και οι ενστάσεις των ενδιαφερομένων  να εξετάζονται από το ΑΣΕΠ.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι στη διοίκηση και τους εργαζομένους, ενώ τους ενημέρωσε για την κοινοβουλευτική παρέμβαση στην οποία προχώρησε για τη στήριξη των Δ.Ε.Υ.Α., καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών τις αποφάσεις της 31ης Γενικής Συνέλευσης της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., με τη συνυπογραφή 21 ακόμα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί σχετικά με τα αιτήματα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ