Μπήκαν οι υπογραφές για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου Αρκαλοχωρίου

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Στην υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού αθλητικού έργου – όπως αυτό της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου του Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου – προχωράει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, μετά την υπογραφή της σχετικής εργολαβικής σύμβασης από το Δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη και τον ανάδοχο του έργου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/11/2021, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ν. Συριγωνάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Κ. Αραβιάκη και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γ. Πιτσούλη.

Το εν λόγω έργο – ο συνολικός προϋπολογισμός δημοπράτησης του οποίου ανέρχονταν στις 650.000 € με τη χρηματοδότηση αυτού να προέρχεται από πιστώσεις του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Κρήτης – πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος 8 μηνών.Υπογραφή σύμβασης για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου Αρκαλοχωρίου Υπογραφή σύμβασης για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου Αρκαλοχωρίου

Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες ασφαλτόστρωσης του περιβάλλοντα χώρου του Σταδίου (παρκινγκ, οδός πρόσβασης στις κερκίδες, επιφάνεια όπου θα επιστρωθεί ο συνθετικός τάπητας στίβου, κλπ), οι κατασκευές – υποδομές που απαιτούνται για τα αθλήματα αλμάτων (μήκους, ύψους και επί κοντώ) και δρόμου με φυσικά εμπόδια (steeple), καθώς και οι εργασίες για την απορροή των ομβρίων.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το παραπάνω έργο, στις 9 Αυγούστου 2021 ο κ. Φραγκάκης είχε υπογράψει και τη σύμβαση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού τάπητα στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου».

Έτσι,  με την υλοποίηση των παραπάνω δύο έργων, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας πρόκειται να παραδώσει εντός του 2022, στη νεολαία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και σε όλους τους δημότες, έναν ολοκληρωμένο χώρο άθλησης, στίβου και ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές της IAAF και της FIFA.
 
Την ικανοποίηση του για την συμβασιοποίηση αυτού του σημαντικού έργου εξέφρασε με σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος επισημαίνει πως: «με την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης ολοκληρώνεται ένα σημαντικό αθλητικό έργο στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, το στάδιο Αρκαλοχωρίου.

Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη για την εν γένει υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της β΄ φάσης του έργου του νέου Σταδίου, όπως επίσης και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τα στελέχη της οποίας εργάστηκαν με ζήλο και αυταπάρνηση για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, καθώς επίσης και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που είχε εξασφαλίσει την αρχική χρηματοδότηση.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί σε λίγους μήνες θα έχουμε ως Δημοτική Αρχή ολοκληρώσει και παραδώσει στην τοπική κοινωνία, ένα έργο που θα αναβαθμίσει το άθλημα του ποδοσφαίρου και του στίβου, όχι μόνο στην περιοχή του Δήμου, αλλά και στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, δίνοντας παράλληλα στο σύνολο της νεολαίας μας άλλα και των δημοτών μας επιπλέον επιλογές άθλησης».

Related Articles