Παπαευαγγέλου: Έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση της πανδημίας

Τελευταία Ενημέρωση:

Τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα παρουσίασε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, τις τελευταίες ημέρες έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση της πανδημίας, αλλά εκτίμησε ότι το ΕΣΥ θα εξακολουθήσει να δέχεται μεγάλη πίεση κι αυτό γιατί τα ενεργά κρούσματα σήμερα υπολογίζονται στα 54.000.

Σημείωσε ότι η θνητότητα είναι υψηλή σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ έκανε γνωστό ότι χθες είχαμε ρεκόρ νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία που έφθασαν τις 590.

Χαρακτήρισε δε σημαντική και ευχάριστη την αύξηση των εμβολιασμών στις νεότερες ηλικίες, σημειώνοντας ότι ούτε αυτές είναι άτρωτες απέναντι στον ιό.

Η θέση μας είναι σταθερή: ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος” είπε η κα Παπαευαγγέλου τονίζοντας ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου χάθηκαν 64 άνθρωποι, κάτω των 60 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...