Στους 3 μήνες η αναμνηστική δόση – Από απόψε το βράδυ οι αλλαγές στη σχετική πλατφόρμα

Petite Perle 300×250

Προηγήθηκε συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Σε ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με την επίσπευση της τρίτης δόσης προχώρησε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανακοίνωσε, ο χρόνος που πρέπει να γίνεται στο εξής η τρίτη δόση μειώθηκε στους τρεις μήνες, από έξι μέχρι σήμερα, για όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών.

Για τους 18 με 30 ετών δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή επιστημονικά δεδομένα γι' αυτό και η χορήγηση της τρίτης δόσης παραμένει στους 6 μήνες.

Τρεις μήνες μετά θα μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός και όλων όσων νόσησαν από Covid, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο σχεδιασμός για όσους έχουν κάνει Jhonson & Jhonson δεν αλλάζει, η ενισχυτική δόση θα γίνεται στους δύο μήνες.

«Η απόφαση ελήφθη στηριζόμενη στα επιστημονικά δεδομένα», ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για τα ραντεβού για την ενισχυτική δόση θα ανοίξει από σήμερα το βράδυ, σταδιακά. «Εχουμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού», σημείωσε.

Στόχος είναι όσοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους μέχρι τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου, να έχουν κάνει την ενισχυτική δόση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Οι δικαιούχοι αυτήν τη στιγμή πρέπει να ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ