Βανδαλισμοί και όχι μόνο στο Γυμνάσιο Γαζίου

Petite Perle 300×250

Σε κατάληψη προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου αντιδρώντας στο email που απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που δεν ήταν σύμφωνος με τη διεξαγωγή δεύτερης χοροεσπερίδας.

Η πρώτη είχε γίνει ένα μήνα πριν και ταυτόχρονα άρχισαν να εκδηλώνονται απανωτά κρούσματα κορωνοϊού στο σχολείο.

Μετά από αυτό το email οι γονείς αντέδρασαν και έτσι ακυρώθηκε η εξωσχολική εκδήλωση.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων "η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων που απάντησαν στο e mail – ψήφισμα, αναφορικά με την διεξαγωγή της χοροεσπεριδας, ήταν αρνητικοί (199 όχι και 1 ναι). Ως αποτέλεσμα αυτής της αντίδρασης η χοροεσπερίδα ακυρώθηκε".

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων: "η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων που απάντησαν στο e mail – ψήφισμα, αναφορικά με την διεξαγωγή της χοροεσπερίδας, ήταν αρνητικοί (199 όχι και 1 ναι). Ως αποτέλεσμα αυτής της αντίδρασης η χοροεσπερίδα ακυρώθηκε".

Το περασμένο Σάββατο έγιναν βανδαλισμοί μέσα στο σχολικό συγκρότημα.

Άγνωστοι δράστες έκοψαν τις περιφράξεις των δέντρων που έχει φυτέψει ο Σύλλογος, ξήλωσαν ένα παγκάκι, το οποίο στη συνέχεια το πέταξαν στην πόρτα του Γυμνασιάρχη, ενώ προκάλεσαν φθορές και στους τοίχους.

Έξω από το σχολείο έσπασαν τα κολονάκια.

Εκτός από τους βανδαλισμούς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε και ένα δεύτερο περιστατικό εξίσου σοβαρό και πιο επικίνδυνο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη μάθημα και μάλλον ήταν τύχη ότι δεν είχαμε τραυματισμό, από αιχμηρό αντικείμενο που εκσφενδονίστηκε μέσα στην αίθουσα.

Οι μαθητές που ενεπλάκησαν πήραν αποβολή.

Εκτός όλων των άλλων οι μαθητές φέρεται τον τελευταίο καιρό να λύνουν τις διαφορές τους στην πλατεία του Γαζίου, όχι με λόγια αλλά… μπουνιές. Μάλιστα, κυκλοφορούν βίντεο που δείχνει μαθητές να έχουν πιαστεί στα χέρια με τους υπόλοιπους να είναι θεατές και απλά να βιντεοσκοπούν το περιστατικό.

Το σχολείο διατηρεί χαμηλούς τόνους και θέλει να λύσει τα προβλήματα εκ των έσω.

Η μόνη αντίδραση που υπάρχει είναι από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που ετοιμάζεται επίσημα να αντιδράσει καταγράφοντας τα περιστατικά που έχουν υποπέσει στην αντίληψή του.

Για την παραβατικότητα που υπάρχει εντός αλλά και εκτός του σχολείου με πρωταγωνιστές μαθητές ο Σύλλογος απευθύνθηκε στη δικηγόρο Βασιλική Μποκέα.

Στο θέμα αυτό αναμένονται εξελίξεις…

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ