Γνωστή βιομηχανία ζυμαρικών εξαγόρασε την Terra Creta

Petite Perle 300×250

Γνωστή βιομηχανία ζυμαρικών εξαγόρασε την Terra Creta

Στην εξαγορά της Terra Creta, μίας από τις πλέον καταξιωμένες παγκοσμίως ελαιουργικές εταιρείες με διεθνείς διακρίσεις, προχώρησε η γνωστή βιομηχανία ζυμαρικών «Μέλισσα Κίκιζας». Με αυτό τον τρόπο η «Μέλισσα Κίκιζας» προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και το ελαιόλαδο –υπενθυμίζεται ότι είχε διεκδικήσει και την Μινέρβα Ελαιουργική, χωρίς να τα καταφέρει- και μάλιστα προϊόντα που θεωρούνται premium και με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα.  

Η Terra Creta ιδρύθηκε το 2001 με τις πρώτες της εγκαταστάσεις τότε να βρίσκονται στη Σούδα Χανίων. Ένα από τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας ήταν το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Κολουμβαρίου του νομού Χανίων, το οποίο ακόμα και σήμερα είναι γνωστό σε πολλές χώρες για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποιότητας και γεύσης που διαθέτει.

Το 2007 η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τα ποιοτικά προϊόντα μας, δημιούργησε την ανάγκη για τη δημιουργία πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός ελαιοτριβείου για καθετοποιημένη παραγωγή και απόλυτο έλεγχο της ποιότητας.

Από το 2009 η εταιρεία λειτουργεί στις νέες ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, στη καρδιά του πιο διάσημου ελαιώνα της Κρήτης στο Κολυμβάρι, δυτικά της Κρήτης. Το 2018 ολοκληρώθηκε νέα αναβάθμιση της γραμμής έκθλιψης στο ελαιουργείο με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας τα οποία σε συνδυασμό με την εισαγωγή νέων καινοτόμων διαδικασιών έφεραν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα αναβάθμισης της ποιότητας, φέρνοντας την εταιρία στο Top-5 της παγκόσμιας κατάταξης ποιότητας.

Το 2020 ο τζίρος της ανήλθε σε 19,08 εκατ. ευρώ, από 17,36 εκατ. ευρώ το 2019 και τα προ φόρων κέρδη της σε 2,36 εκατ. ευρώ. Οι εξαγωγές της εταιρείας ανέρχονται σε περίπου 18 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία συνεργάζεται με περίπου 1.200 ελαιοπαραγωγούς και εξάγει τα προϊόντα της σε 45 χώρες.

Στον τελευταίο διαγωνισμό ελαιολάδου «NYIOOCC Olive Oil Competition», ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός στην κατηγορία αυτή και πραγματοποιείται στην Νέα Υόρκη, η Terra Creta απέσπασε τρία χρυσά βραβεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Μέλισσα Κίκιζας», Αλέξανδρος Κίκιζας, με αφορμή το deal, δήλωσε τα εξής: «Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά την Terra Creta και τους ανθρώπους της στην οικογένεια της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ. Η είσοδος μας στην κατηγορία του ελαιολάδου σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να μετεξελιχθούμε σε έναν όμιλο που θα προσφέρει σε όλον τον κόσμο, τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής διατροφής. Η Terra Creta ξεχωρίζει για τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και για το πάθος των ανθρώπων της για τη δημιουργία και παραγωγή τους. Όραμά μας είναι να δώσουμε στο ελληνικό ελαιόλαδο τη θέση που του αξίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό»

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ