ΙΤΕ: Σημαντική διάκριση για τον ερευνητή Εμμανουήλ Στρατάκη

Petite Perle 300×250

Ο Δρ. Εμμανουήλ Στρατάκης, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), εξελέγη Fellow της Optica (πρώην Optical Society of America, OSA) στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιστημονικής Εταιρείας τον Νοέμβριο του 2021.

Η Optica απονέμει τον τίτλο του Fellow σε λιγότερο από το 10% των Μελών της τα οποία έχουν διακριθεί για τις υπηρεσίες τους στην πρόοδο της οπτικής και της φωτονικής. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Optica εξέλεξε πρόσφατα 106 μέλη από 24 χώρες για το έτος 2022 (2022 Fellows Class).

Η επιλογή γίνεται με βάση παράγοντες που περιλαμβάνουν τη διακεκριμένη συνεισφορά σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η έρευνα, η μηχανική, η επιχειρηματικότητα και η προσφορά στην Κοινωνία.

Ο Δρ. Στρατάκης εξελέγη Fellow για «τα σημαντικά επιτεύγματα και την εξαιρετική του ηγεσία τόσο στη βασική έρευνα όσο και στη μεταφορά τεχνολογίας σε βιομηχανικές εφαρμογές στο αντικείμενο της αλληλεπίδρασης λέιζερ-ύλης σε μικρο/νανοκλίμακα».

stratakism

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Εμμανουήλ Στρατάκης είναι επικεφαλής του «Εργαστηρίου Μικρο-Νανοδόμησης με υπερβραχείς παλμούς λέιζερ» στο ΙΤΕ-ΙΗΔΛ. Έχει πάνω από 250 δημοσιεύσεις SCI, περισσότερες από 9000 αναφορές και h-index=51 (Scopus), και έχει συντονίσει πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά έργα.

Έχει δώσει περισσότερες από 40 προσκεκλημένες διαλέξεις και έχει διατελέσει διοργανωτής και πρόεδρος σε μεγάλα διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι συντάκτης των περιοδικών «Optoelectronic Advances», «Materials Today (Bio)», «Applied Sciences» και «International Journal of molecular Sciences».

Από το 2015 είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Υποδομής Νανοεπιστήμης του ΙΤΕ-ΙΗΔΛ, μέρος του NFFA-Europe EU Infrastructure, όπου υπηρετεί και ως μέλος της Γενικής Συνέλευσης. Είναι Εθνικός εμπειρογνώμονας στην Ομάδα της ΕΕ στους τομείς Νανοτεχνολογίας, Προηγμένων Υλικών, Βιοτεχνολογίας, Προηγμένης Κατασκευής και Επεξεργασίας. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του COST. Είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Biomimetic, εταιρεία τεχνοβλαστός του ΙΤΕ-ΙΗΔΛ.

Σχετικά με την Optica

Η Optica (πρώην OSA) είναι αφοσιωμένη στην προώθηση της δημιουργίας, της εφαρμογής, της αρχειοθέτησης και της διάδοσης της γνώσης στην οπτική και τη φωτονική παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1916 και είναι ο κορυφαίος οργανισμός για επιστήμονες, μηχανικούς, επιχειρηματίες, φοιτητές και άλλους που ενδιαφέρονται για την επιστήμη του φωτός.

Οι αναγνωρισμένες δημοσιεύσεις, οι συναντήσεις, οι διαδικτυακοί πόροι και δραστηριότητες της Optica τροφοδοτούν τις ανακαλύψεις, οδηγούν σε εφαρμογές στην πραγματική ζωή και επιταχύνουν τα επιστημονικά, τεχνικά και εκπαιδευτικά επιτεύγματα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ