Θέμα ημερών η παρουσίαση της λύσης για την Αχλάδα

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Τι ανέφερε ο Γιώργος Καραγιάννης που δεν άφησε πολλά περιθώρια για αλλαγές επί της νέας χάραξης στο γενικό πλαίσιο – Τι είπε για όλο τον ΒΟΑΚ

Μέχρι αρχές Ιανουαρίου ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρήτη TV, είπε ότι το υπουργείο θα έχει παρουσιάσει τη λύση που προετοιμάζεται για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον κόμβο της Αχλάδας , που εξαρχής δεν προβλέφθηκε.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε συγκεκριμένα ότι αναζητείται λύση υλοποιήσιμη και χρηματοδοτούμενη καθώς κι ότι το Υπουργείο καταλαβαίνει το ζήτημα που έχει προκληθεί.

Είπε επίσης και ήταν ξεκάθαρος ως προς αυτό ότι ” ότι οι κόμβοι δεν μπορεί να είναι έξω από κάθε οικισμό και το σπίτι του καθενός”.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου αλλά και η Περιφέρεια αναμένουν τις εξελίξεις για αυτό το θέμα την ώρα που είναι ανοικτά τα μέτωπα με τις παρατηρήσεις που έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προχθές.

Το θέμα των παράπλευρων δικτύων στην περιοχή του Μαλεβιζίου είναι ένα θέμα που θα βρεθεί στην επικαιρότητα πολλές φορές, μέχρι να αποσαφηνιστεί ποιες αλλαγές θα γίνουν και ένα ζήτημα που κρατάει σε εγρήγορση τη δημοτική Αρχή.

Νέα χάραξη

Στα έργα άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί στην Κρήτη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης στη ίδια συνέντευξη.

Ο Υφυπουργός Υποδομών επισκέφθηκε το νησί στην «σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Κρήτη και την Ελλάδα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε θετική γνωμοδότηση για το μεγαλύτερο τμήμα του ΒΟΑΚ, Χανιά – Ηράκλειο, μήκους 157χλμ. και σύντομα θα έχει το έργο και την περιβαλλοντική αδειοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου που θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα και ενός από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι, μέσα στο 2022 υπογράφονται οι συμβάσεις και στήνονται τα πρώτα εργοτάξια στα τμήματα:

•                  «Χερσόνησος-Νεάπολη» μήκους 22,5χλμ., προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ. Το έργο υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ.

•                  «Νεάπολη-Αγ. Νικόλαος» μήκους 14χλμ., προϋπολογισμού 147 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για Δημόσιο Έργο το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που παρουσιάζεται ενοποιημένη χάραξη για τον ΒΟΑΚ και η Κρήτη θα αποκτήσει έναν αυτοκινητόδρομο που της αξίζει» τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών.

Μάλιστα, σημείωσε ότι θα υπάρξει βελτίωση μεγάλου κομματιού του παράπλευρου δικτύου για να εξασφαλιστούν οι μετακινήσεις των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού.

Ο κ. Καραγιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οδική ασφάλεια, σημειώνοντας ότι στην Κρήτη καταγράφονται τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία. Υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας και στην κατεύθυνση αυτή εκτελούνται είτε δημοπρατούνται έργα προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

«Σύντομα θα μιλάμε για μια άλλη Κρήτη»

Εκτενής ήταν η αναφορά του κ. Καραγιάννη και στις εξελίξεις που υπάρχουν στο αεροδρόμιο στο Καστέλι, αλλά και για τα σχέδια αξιοποίησης του αεροδρομίου «Καζαντζάκης».

Ειδικότερα για το Καστέλι διαβεβαίωσε ότι το έργο πάει πάρα πολύ καλά. «Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, το οποίο θα αλλάξει την εικόνα της Κρήτης» σημείωσε.

Σχετικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Καζαντζάκης» ο Υφυπουργός Υποδομών διαμήνυσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει νέο Ελληνικό, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα δουλέψουμε για να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο το οποίο θα αναβαθμίζει όλο το Ηράκλειο». Σημείωσε ότι, «το έργο έχει πολυπλοκότητα, όμως, υπάρχει πλάνο και πρόθεση».

Ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλάνο έργων

Στο μέτωπο των μεγάλων έργων εντάσσονται και τα φράγματα. Ο κ. Καραγιάννης έκανε αναφορά στο:

·       Φράγμα Ταυρωνίτη, όπου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ.

·       Φράγμα Πλατύ, που θα δημοπρατηθεί εντός του 2022.

·       Φράγμα Μπραμιανού,  ένα σύνθετο έργο, που θα δημοπρατηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σε ό,τι αφορά τα κτιριακά έργα, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι έτοιμο να προχωρήσει στην κατασκευή του cluster Δικαστικών Μεγάρων της Κρήτης σε Ηράκλειο και Χανιά και την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου.

Ο Υφυπουργός Υποδομών τόνισε ότι: «Οι παρεμβάσεις μας στην Κρήτη είναι συνολικές. Προτιμούμε να λέμε λιγότερα λόγια και να προχωράμε μπροστά με πράξεις» και πρόσθεσε ότι «με το πακέτο έργων 3 δισ. ευρώ που υλοποιούμε η Κρήτη θα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή».

Related Articles