ΕΠΑΛ: Σημαντική ενημέρωση για τους μαθητές του Γαζίου

Petite Perle 300×250

Η μεταφορά τους θα γίνεται μόνο με τα αστικό λεωφορείο κι όχι το υπεραστικό

Μετά το μπάχαλο που έγινε το πρωί για τους μαθητές των ΕΠΑΛ από το Γάζι και το ρεπορτάζ που δημοσιοποίησε η  Φωνή του Μαλεβιζίου, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στη μεταφορά των μαθητών.

Όπως μας δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Χρύσα Λυρώνη  κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από τον αντιπρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ, Βαγγέλη Δοξαστάκη, η  μεταφορά των μαθητών  του Γαζίου που φοιτούν στο ΕΠΑΛ θα γίνεται μόνο με το αστικό λεωφορείο.

Τα παιδιά θα επιβιβάζονται στο πρωινό λεωφορείο  που επιστρέφει από το Καρβοχώρι και περνάει από το Γάζι από τις 7.15 έως  τις 7.30 θα σταματάνε στην πλ. Κορνάρου και από εκεί με ανταπόκριση θα επιβιβάζονται στα λεωφορεία που έχουν προορισμό στα σχολεία τους.

Με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται και η επιστροφή τους.

«Η λύση που είχε δοθεί μέχρι σήμερα με το υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν δύναται να συνεχιστεί.

Οι μαθητές που είναι στο Γάζι,  θα πηγαίνουν με τα λεωφορεία της γραμμής του αστικού ΚΤΕΛ από τις στάσεις που έχει το αστικό στους τελικούς προορισμούς τους,  με ανταπόκριση από την πλατεία Κορνάρου», είπε η κυρία Λυρώνη, « με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται και η επιστροφή τους. Οι μαθητές θα χρησιμοποιούν τις στάσεις του αστικού ΚΤΕΛ».  

 Από το πρωινό μπάχαλο μέχρι τώρα προσπαθεί να δοθεί λύση στο θέμα και να ξετυλιχτεί ένα κουβάρι που κακώς είχε μπλεχτεί εξ΄ αρχής.

Ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι για όσα παιδιά επιβιβάζονται στο λεωφορείο το πρωί από τις 7.15 – 7.30 , σύμφωνα  με τις διαβεβαιώσεις που έχει θα είναι στον προορισμό τους, στην ώρα τους.

Η ίδια είπε ότι επικοινώνησε εκτός από το αστικό ΚΤΕΛ με τους διευθυντές των ΕΠΑΛ, και τα σχολεία θα ενημερώσουν τα παιδιά αναλυτικά.  

Ενημέρωση θα γίνει και στο υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Δεν υπάρχουν αλλαγές για τα παιδιά που είναι σε άλλες περιοχές δηλαδή χωριά διότι αυτά μετακινούνται  με το υπεραστικό.

Οι αλλαγές αφορούν μόνο τους μαθητές του Γαζίου, διότι με βάση την απόφαση της περιφέρειας του 2018, αυτή η περιοχή ορίζεται ως πόλη και είναι στη δικαιοδοσία του αστικού  ΚΤΕΛ και για τη μεταφορά των μαθητών.

Οι γονείς καλούνται  να ενημερωθούν για τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ, αλλά και από τα ΕΠΑΛ για τις νέες αλλαγές που γίνονται εν μέσω σχολικής χρονιάς.  

Τα παιδιά που από τα ΕΠΑΛ  έχουν κάρτες για το αστικό με βάση την διεύθυνση κατοικίας τους δεν μπορούν να προμηθευτούν κάρτα υπεραστικού ΚΤΕΛ.   

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ