Οι άνθρωποι του προέδρου στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Η ομάδα Ανδρουλάκη στην Κρήτη είναι η πλέον συμπαγής και διαχρονική στη χώρα. Στον τόπο καταγωγής του νέου πρόεδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. βρίσκονται μερικοί από τους πιο στενούς συνεργάτες και συνοδοιπόρους του Νίκου Ανδρουλάκη. Πρόσωπα που παραδοσιακά τον στηρίζουν και έχουν ταχθεί στο πλευρό του από τα χρόνια της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα. Ποιοι είναι όμως αυτοί;

Κώστας Βαρδαβάς

Ο «σκληρός» του στενού πυρήνα της ομάδας. Επιστήθιος φίλος του νέου προέδρου, βρίσκεται στο πλευρό του από την αρχή της πορείας του, αδιάλειπτα και αταλάντευτα. Παραδοσιακά ο εκφραστής της «τάσης Ανδρουλάκη» στην τοπική αυτοδιοίκηση του Ηρακλείου. Είχαν διαφωνήσει το 2014 στην μεταπήδηση Βαρδαβά από την παράταξη Κουράκη σε εκείνη του σημερινού δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, ωστόσο μετέπειτα η κίνηση αυτή  πιστώθηκε και δεν χρεώθηκε στον αντιδήμαρχο Ηρακλείου από τον νέο πρόεδρου του ΚΙΝ.ΑΛ.

Παναγιώτης Σημανδηράκης

Από τα «σπλάχνα» της εσωκομματικής ομάδας Ανδρουλάκη προέρχεται ο δήμαρχος Χανίων. Με την στήριξη του σημερινού προέδρου κατόρθωσε να πετύχει σπουδαία εκλογική νίκη στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του νησιού, αν και δεν ήταν φαβορί.

Κώστας Φασουλάκης

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης με μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση ήταν ο άνθρωπος που βρήκε πρώτο ο Ν. Ανδρουλάκης για να ξεκινήσει τη δημιουργία του δικού του πυρήνα στο νησί.  Ο Κώστας Φασουλάκης χαίρει της εκτίμησης του νέου προέδρου καθώς αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια έναν από τους βασικούς του ανθρώπους στην παράταξη Αρναουτάκη.

Σταύρος Τζεδάκης

Ο πρόεδρος της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» και περιφερειακός σύμβουλος χαρακτηρίζεται -από εκείνους που γνωρίζουν- ως ο μεγαλύτερος «κινητοποιητής»  του Νίκου Ανδρουλάκη στη χώρα. Είναι δηλαδή εκείνος που φέρνει στην κάλπη τους περισσότερους σε αριθμό ψηφοφόρους σε επίπεδο Ελλάδας. Με περάσματα σε τρεις νομούς της Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά) αποτελεί ένα ισχυρό εκλογικό «όπλο» για τον Ανδρουλάκη και την επόμενη μέρα. Παιδί της ΠΑΣΠ του ΤΕΙ στο Ηράκλειο, βρέθηκε στην ομάδα του νέου προέδρου από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια και συνεχίζει να τον στηρίζει με πάθος μέχρι σήμερα.

Μαρία Καναβάκη

Η γυναίκα της αρχικής «ομάδας». Αντιδήμαρχος Ηρακλείου από το 2014 και θερμή υποστηρίκτρια του Νίκου Ανδρουλάκη από την αρχή της ενασχόλησης με τα κοινά. Μαζί με τον Κώστα Βαρδαβά εκφράζουν πολιτικά τον νέο πρόεδρο στη Λότζια.

Λάμπρος Αντωνόπουλος

Πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ την περίοδο που η τότε «τάση Ανδρουλάκη» είχε τα ινία της τοπικής οργάνωσης. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με την στήριξη του σημερινού προέδρου. Από τα στελέχη που παραδοσιακά βρίσκονται κοντά στον Ν. Ανδρουλάκη.

Νίκος Μπουνάκης

Ο τεχνοκράτης της «ομάδας». Γνώστης των αγροτικών θεμάτων, πάνω στα οποία συμβουλεύει τον νέο πρόεδρο. Θεωρείται βέβαιο πως θα έχει ρόλο στο κόμμα της επόμενης μέρας, κυρίως για θέματα που άπτονται στον πρωτογενή τομέα και την ανάπτυξη.

Γιάννης Στεφανάκης

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, είναι φίλος και συγχωριανός του Νίκου Ανδρουλάκη. Γνωρίζονται από παιδιά καθώς στο χωριό Ψυχρό ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. περνούσε πολλά από τα καλοκαίρια του. Άλλωστε ο Γιάννης Στεφανάκης στηρίχθηκε από τον πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. στις δύο νικηφόρες εκλογικές του αναμετρήσεις.

Από το 2019 κοντά στον αρχηγό του ΚΙΝ.ΑΛ. βρίσκονται τόσο ο πρώην βουλευτής Φρ. Παρασύρης όσο και η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Έφη Κουτεντάκη. 

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ