ΠΑΓΝΗ – Εκλογές εργαζομένων: Η Αγωνιστική Συσπείρωση ξανά πρώτη δύναμη

Petite Perle 300×250

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων με επικεφαλής τον Δημήτρη Βρύσαλη, αναδείχθηκε ξανά πρώτη δύναμη, στις εκλογές του Σωματείου των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν.

Στις εκλογές συμμετείχαν 1167 εργαζόμενοι, ενώ η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων έλαβε 444 ψήφους, ποσοστό 38,5% και 5 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβολυλιο. Η παράταξη Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση έλαβε 336 ψήφους, ποσοστό 28,79% και 3 έδρες στο νέο Δ.Σ., όσες και η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία που έλαβε 220 ψήφους και ποσοστό 18,85%. Ακολούθησε η παράταξη Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα, με 123 ψήφους, ποσοστό 10,54% και 1 έδρα. Τέλος, υπήρξαν 18 λευκά και 26 άκυρα ψηφοδέλτια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το νέο Δ.Σ. και τους εκπροσώπους στην ΠΟΕΔΗΝ:

ΠΑΓΝΗ - Εκλογές εργαζομένων: Η Αγωνιστική Συσπείρωση ξανά πρώτη δύναμη

Δήλωση Δημήτρη Βρύσαλη:

"Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  αναδείχθηκε ξανά 1η δύναμη στο σωματείο μας! Το αποτέλεσμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί επιτεύχθηκε σε συνθήκες έντονης αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και με τη διοίκηση του νοσοκομείου και ΥΠΕ, που δυναμώνουν την επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, επιχειρώντας να καταστείλουν κάθε φωνή που αντιδρά και να βάλουν τα σωματεία στο «γύψο». Το σχέδιο ανακοπής του αγωνιστικού προσανατολισμού του Σωματείου δεν πέρασε! Οι συνάδελφοι που μας εμπιστεύτηκαν αναγνώρισαν την αταλάντευτη στάση μας , την προσπάθεια να πρωτοστατούμε στην οργάνωση του αγώνα τους, στην ανάδειξη των προβλημάτων τους, στην κινητοποίηση τους σε αγωνιστική κατεύθυνση.

 Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαίωμα των εργαζομένων σε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και σε ανθρώπινα ωράρια καθώς και το δικαίωμα των ασθενών σε ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Θα εξακολουθήσουμε να αναδεικνύουμε τις χρόνιες σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό των δημόσιων δομών υγείας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε να συμβάλλουμε -μαζί με τις άλλες αγωνιστικές δυνάμεις- στην οργάνωση του αγώνα των υγειονομικών από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα των νοσοκομείων και της ΠΦΥ, για την πλήρη στελέχωσή τους με μόνιμους προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για τη χορήγηση του συνόλου των αδειών και των ρεπό, για τα ΒΑΕ,  για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κοκ.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά, τις αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν σε εκατοντάδες συναδέλφους μέσα από τους μηχανισμούς διοίκησης – κυβέρνησης. Πιέσεις για εξαγορά συνειδήσεων, πιέσεις με στόχο της τρομοκράτηση των εργαζομένων από ανώτερους και μη, ενώ για πρώτη φορά υπήρξε και παρέμβαση της ίδιας της διοίκησης στις διαδικασίες! Τέτοια είναι η αγωνία τους να μην ξαναπάρει η Αγωνιστική Συσπείρωση το τιμόνι του Σωματείου! Τόσο τους ενοχλεί η αγωνιστική, πρωτοπόρα δράση του Σωματείου μας-καρφί στο μάτι διοίκησης και κυβερνήσεων. Καλούμε και αυτούς τους συναδέλφους να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά, ν' αποτινάξουν το φόβο, να εγκαταλείψουν τους καταπιεστές τους και να συμπαραταχθούν στο πλευρό μας δίνοντας νέα ορμή στο σωματείο μας!".

ekriti.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ