Γάζι: Ένα σπίτι βγαλμένο από χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Petite Perle 300×250

Της Ελένης Βασιλάκη

Βγαλμένο από χριστουγεννιάτικο παραμύθι μοιάζει το σπίτι της Μαίρης Μαυροβουνιώτου στην περιοχή του Γαζίου.

Από το χαλί της εισόδου μέχρι και ντουλάπια της κουζίνας η ένοικος του σπιτιού έχει στολίσει τα πάντα με πολύχρωμες μπάλες, γιρλάντες, άγιους Βασίληδες, δεντράκια, μαξιλαράκια  και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί πως κυκλοφορεί στην αγορά σε στολίδι.

Όπως η ίδια περιέγραψε στη «Φωνή του Μαλεβιζίου» κάθε χρόνο στολίζει με αυτό τον τρόπο το σπίτι της γιατί έχει ανάγκη να ζήσει ένα παραμύθι.

«Τα Χριστούγεννα είναι μια πολύ ωραία γιορτή, αλλά μου προκαλούν θλίψη , αισθάνομαι πόνο και μοναξιά» μας λέει και σίγουρα δεν είναι η μόνη που νιώθει έτσι.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, παρά τη λάμψη που τα συνοδεύει, κάνουν πολλούς ανθρώπους να βιώνουν, για ένα ανεξήγητο πολλές φορές λόγο, στεναχώρια.

Η κ. Μαίρη, κατάγεται από τα Χανιά,  είναι συνταξιούχος στρατιωτικός, υπηρετούσε στις Ειδικές Δυνάμεις και μέχρι τα 48 της χρόνια ζούσε στην Αθήνα. Εδώ και 15 χρόνια έχει μετακομίσει στην Κρήτη και πλέον ως συνταξιούχος έχει όσο χρόνο χρειάζεται για να ασχοληθεί με το σπίτι της και να δημιουργήσει πράγματα που την κάνουν να νιώθει όμορφα.

Ο στολισμός στο εσωτερικό του σπιτιού της διαρκεί σχεδόν 3 ημέρες ενώ άλλες 3-4 ημέρες χρειάζεται για να στολίσει το κτίριο απέξω.

Το στόλισμα είναι για εκείνη μια πολύ ευχάριστη διαδικασία γιατί πάντα έχει την αγωνία να δει το έργο της ολοκληρωμένο. Στο ξεστόλισμα όμως, μετά τα Φώτα, τα πράγματα δυσκολεύουν…

Το χαίρονται εγγόνια κι άλλα παιδάκια

Τα  άπειρα στολίδια που βλέπουμε μέσα κι έξω από το σπίτι, έχουν αγοραστεί εδώ και χρόνια ενώ κάθε χρόνο προστίθεται σ αυτά και κάτι καινούργιο, για το καλό. Μετά τις γιορτές αποθηκεύονται στο γκαράζ περιμένοντας υπομονετικά να βγουν ξανά από τα κουτιά τους λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Η εικόνα του στολισμένου σπιτιού δίνει πολύ χαρά στα δυο εγγόνια της κ. Μαίρης αλλά και σε πολλά άλλα παιδιά φίλων και γνωστών της που ζητούν επιτακτικά από τους γονείς τους να τα πάνε να δουν από κοντά το «σπίτι του Αγίου Βασίλη», όπως αποκαλούν το σπίτι της.

 Εδώ που τα λέμε ακόμα κι εμείς οι ενήλικες κάπως έτσι δεν φανταζόμαστε το σπίτι του Αγίου με τα δώρα; Λαμπερό και φορτωμένο με στολίδια.

Η μόνη που δε χαίρεται τα στολίδια είναι η Ίρμα, η όμορφη σκυλίτσα της κ. Μαίρης, που φοβάται τα φωτάκια κι έτσι κρατιέται μακριά από τα σημεία που αναβοσβήνουν, πράγμα που κατ ανάγκην δεν το λες και κακό γιατί σκεφτείτε να της άρεσαν και να ήθελε να παίξει μαζί τους..

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ