Γεωργιάδης: Φρένο μετά τις γιορτές με ήπια μέτρα και με νέο ωράριο τα νυχτερινά μαγαζιά

Petite Perle 300×250

«Τα μέτρα ακόμη συζητιούνται. Για περιορισμό στις μετακινήσεις δεν έχω ακούσει να συζητείται κάτι», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης.

Ως «ήπια μέτρα» με στόχο να επιτευχθεί μία ανάσχεση στην διασπορά του ιού που αναμένεται να αυξηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων περιέγραψε τις παρεμβάσεις που θα τεθούν σε ισχύ με τη νέα χρονιά, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στις αρχές του χρόνου, όταν θα έχουμε ανοιχτή την εορταστική περίοδο, κάποια ήπια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μπει ένα μικρό φρένο στη διασπορά του ιού μετά τις γιορτές, είπε ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για διπλή μάσκα, μη συνωστισμό ορθίων ή ακόνη και αλλαγή ωραρίου στα βραδινά κέντρα διασκέδασης.

«Τα μέτρα ακόμη συζητιούνται. Για περιορισμό στις μετακινήσεις δεν έχω ακούσει να συζητείται κάτι», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργιάδης που δεν απέκλεισε πάντως ένα νέο ωράριο λειτουργίας για τα βραδινά κέντρα, να κλείνουν δηλαδή πιο νωρίς.

Αιτιολόγησε μάλιστα την πιθανότητα μίας τέτοιας απόφασης με το σκεπτικό «να μειωθεί η κινητικότητα του ιού που προκαλείται από τον συνωστισμό στους ορθίους καθώς «τα κρούσματα εντοπίζονται πλέον», όπως είπε «στις νεανικές ηλικίες».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει ανησυχία για την Όμικρον, η εξέλιξη της οποίας και στη χώρα μας θα καθορίσει πολλά και χαρακτήρισε κρίσιμη την τρέχουσα εβδομάδα για την τελική φύση των μέτρων.

«Τα μέτρα πλέον τηρούνται είπε ακόμη ο υπ. Ανάπτυξης επικαλούμενος τον αριθμό των προστίμων σε σχέση με τους ελέγχους. «Χθες στα κέντρα που έγιναν έλεγχοι δεν βρήκαμε ούτε έναν ανεμβολίαστο» ανέφερε ο υπουργός.

Φαινόμενα κερδοσκοπίας στις μάσκες ΚΝ95

Τέλος προειδοποίησε με πρόστιμα απέναντι στα φαινόμενα κερδοσκοπίας που όπως καταγγέλλει εμφανίστηκαν στις τιμές των μασκών ΚΝ95 μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής για χρήση τους στα σούπερ μάρκετ και στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο Υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για αυξήσεις περί το 40%.

Πηγή: kathimerini.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ