Ο ΟΦΗ…ήταν η καταιγίδα στη Ριζούπολη, 0-3 αντί 0-6 τον Απόλλωνα!

Petite Perle 300×250

Η κρητική ομάδα είχε και χαμένο πέναλτι και έπαιξε με παίκτη παραπάνω για περίπου 70 λεπτά…

O Απόλλων αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 19' λόγω αποβολής του Γιακιμόφσκι και ο ΟΦΗ με «σημαιοφόρο» τον Λάζαρο Λάμπρου που σκόραρε δις (24', 26') αγωνιζόμενος πρώτη φορά εφέτος ως σέντερ φορ, νίκησε εύκολα 3-0 στη Ριζούπολη και ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα στην 4η θέση.

Ο ΟΦΗ επικράτησε 0-3 του Απόλλωνα σε εξ' αναβολής παιχνίδι για τη 13η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Λάμπρου σημείωσε δύο γκολ, ο Γκαγιέγος το τρίτο. Με δέκα παίκτες από το 19' έπαιζε ο ΠΑΣ λόγω αποβολής του Γιακιμόφσκι, έχασε πέναλτι ο Νέιρα. Έπιασε Παναθηναϊκό και ΠΑΣ η ομάδα του Ηρακλείου. Ντεμπούτο με το αριστερό έκανε ο Μάρκο Γκρότε στον πάγκο της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μάρκο Γκρότε παρέταξε τον Απόλλωνα με 4-4-2. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βέρχουλστ. Δεξιός μπακ ο Ντεντάκης, αριστερός ο Γιακιμόφσκι, ενώ το κέντρο της άμυνας συνέθεσαν οι Λισγάρας – Άλβες. Δεξιά στη μεσαία γραμμή πήρε θέση ο Λα Πάρα, αριστερά ο Γιαννιώτας, ενώ στον άξονα αγωνίστηκαν οι Φατιόν και Σλίβκα. Στη γραμμή κρούσης ήταν οι Ιωαννίδης – Σίγκνεβιτς.

Ο Νίκος Νιόπλιας χρησιμοποίησε το 4-2-3-1 με φορ τον Λάμπρου! Ελλείψε Επασί κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βάτερμαν. Την άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά συνέθεσαν οι Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης και Μπαλογιάννης. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ντε Γκούζμαν – Γκαγιέγος. Η μεσοεπιθετική γραμμή απαρτίστηκε από Τσιλιανίδη (δεξιά), Νέιρα (αριστερά) και Τοράλ (μέση).

Το χαμένο πέναλτι του Νέιρα

Από τη στιγμή που Φαν Ντάινεν και Καστάνιος αδυνατούν να σκοράρουν και να εμπλακούν σε τελικές, ο Λάμπρου χρησιμοποιήθηκε φορ και ο Νιόπλιας σίγουρα δεν μετάνιωσε καθόλου για την επιλογή του. Ο 24χρονος ήταν πηγή κινδύνου για την εστία του Βέρχουλστ, παρότι πολλές φορές κινούνταν εκτός περιοχής.

Συνεργαζόταν υπέροχα με την υπόλοιπη μεσοεπιθετική γραμή της ομάδας του. Το παιχνίδι ξεκίνησε με το ακυρωθέν γκολ του Ιωαννίδη που ήταν οφσάιντ και από το 15' και μετά ανέλαβαν δράση οι Κρητικοί. Στο 19' ο Γιακιμόφσκι δεν έκανε καλό κοντρόλ μετά τη σέντρα του Γκαγιέγος, ο Τοράλ βρέθηκε σε θέση βολής και ανατράπηκε. Ο αμυντικός του Απόλλωνα αποβλήθηκε, αλλά ο Νέιρα που ανέλαβε την εκτέλεση στο 21', έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο.

Η «ντοπιέτα» του Λάμπρου

Από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο Γιακιμόφσκι, μέχρι να γίνει αλλαγή από τον Μάρκο Γκρότε για να καλυφθεί καλύτερα το κενό στην άμυνα, ο ΟΦΗ κατάφερε να βρει δύο γκολ. Στο 25' ο Γκαγιέγος έκανε πανέμορφη ενέργεια από αριστερά, έσπασε στον Λάμπρου, το πλασέ του οποίου μέσα από την περιοχή κατέληξε στα δίχτυα.

Βέρχουλστ στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστρωσε στον Λάμπρου, ο οποίος σε κενή εστία με νέο δεξί πλασέ έγραψε το 2-0.

Η αλλαγή τελικά από τον Γερμανό έγινε στο 27', με τον Παπαγεωργίου να αντικαθιστά τον Σίγκνεβιτς. Δεξιός μπακ πέρασε ο νεοεισελθών και αριστερά μετατοπίστηκε ο Ντεντάκης.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΟΦΗ κυριαρχούσε στο γήπεδο. Ο Απόλλων έπαιζε με δέκα παίκτες, ήταν με 0-2 πίσω στο σκορ και οι παίκτες του Νιόπλια έφταναν εύκολα σε τελικές, αλλά οι προσπάθειες των Τσιλιανίδη (35'), Λάμπου (39') και Τοράλ (45') δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Γκολάρα με φάουλ ο Γκαγιέγος

Στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου ο ΟΦΗ έφτιαξε τρεις σημαντικές φάσεις για το 0-3. Μέσα σε όλες ήταν ο Λάμπρου. Στο 47' και στο 48' τα σουτ που έκανε πέρασαν λίγο άουτ, ενώ στο 50' έφυγε στην κόντρα από αριστερά, έδωσε δεξιά στον Τοράλ, αυτός με τακουνάκι πάσαρε στον Τσιλιανίδη, το πλασέ του οποίου στην κίνηση έξω από την περιοχή πέρασε άουτ. Για ένα δεκάλεπτο, από το 50' μέχρι το 60' ο Απόλλων άρχισε να βγαίνει από τα καρέ του, να είναι πιο δραστήριος στην επίθεση και έχασε σημαντική ευκαιρία στο 55' με τον Γιαννιώτα. Η ποιότητα που διακρίνει τον ΟΦΗ, όμως, έκανε πάλι τη διαφορά. Στο 63' ο Γκαγιέγος εκτέλεσε φάουλ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. Το δεύτερο γκολ του Χιλιανού χαφ, ύστερα από εκείνο με τον Ιωνικό.

Έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Νιόπλια. Δημιουργούσε ευκαιρίες με φοβερή ευκολία και σημείωσε και δύο γκολ. Ήταν ομαδικός, πέρασε ωραίες πάσες στους συμπαίκτες του και παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο του MVP.

Στο ύψος του: Φελίπε Γκαγιέγος. Ο Χιλιανός μέσος δημιούργησε τη φάση από την οποία προήλθε το πέναλτι, είχε την ασίστ στο 0-1, ενώ ήταν αυτός που έγραψε το 0-3 με φοβερό φάουλ. Ένα ακόμα μεστό ματς από τον Νοτιοαμερικανό ανασταλτικό μέσο.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Απόλλωνα αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα. Και οι κεντρικοί αμυντικοί και οι πλάγιοι μπακ. Αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν την ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή του ΟΦΗ

Η «γκάφα»: Ο Γιακιμόφσκι αποδείχθηκε ο μοιραίος της ομάδας του. Στο 19' ανέτρεψε τον Τοράλ, δέχτηκε κόκκινη και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ήταν σαφέστατα η εξέλιξη που αποδείθηκε ευεργετική για τον ΟΦΗ και καταδικαστική για τον Απόλλωνα.

Το «στραγάλι»: Ο Μανούχος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στη διάρκεια του ματς. Ήταν κοντά στις φάσεις, έδωσε σωστά κόκκινη κάρτα στον Γιακιμόφσκι και γενικά πέρασε απαρατήρητος.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος από τον Απόλλωνα και ειδικά μετά την αποβολή του Γιακιμόφσκι όλα έγιναν πιο εύκολα. Οι Κρητικοί έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και το τρίποντο ήταν πέρα για πέρα δίκαιο.

Απόλλων Σμύρνης (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ – Ντεντάκης, Μπρούνο Άλβες, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι – Φατιόν, Σλίβκα, Φαν Λα Πάρα, Γιαννιώτας – Σίγκνιεβιτς, Ιωαννίδης.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν – Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης – Γκαγιέγος, Ντε Γκουζμάν – Τσιλιανίδης, Τοράλ, Νέιρα – Λάμπρου.

Πηγή: gazzetta

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ