Κορωνοϊός-Ελλάδα: Παπαευαγγέλου το 2,5% του πληθυσμού ενεργά κρούσματα

Petite Perle 300×250

Αυξήθηκε κατά μία δεκαετία ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα τόνισε η κα Βάνα Παπαευγγέλου καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Περισσότεροι από 230.000 συνάνθρωποι μας αποτελούν ενεργά κρούσματα, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η θετικότητα έχει σταθεροποιηθεί στα υψηλά επίπεδα του 9%.  Ένα στα δύο κρούσματα αφορούν τις ηλικίες 35-64.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 94 εκατ. self test, έχουν γίνει 70 εκατ. Για τα εργαστηριακά τεστ, πρέπει να πούμε πως κανένα δεν μπορεί να αποκλείσει πως κάποιος δεν έχει .τον ιό. Ανιχνεύουν πάντως τον ιό στη μολυσματική του μορφή, ενώ αν κάποιος βγαίνει αρνητικός στα τεστ, είναι σχεδόν απίθανο να μεταδώσει τον ιό, τόνισε ο κος Γκίκας  Μαγιορκίνης.

Είχαμε αύξηση 21% στις διαγνώσεις και μείωση 7% στους θανάτους. Η διασπορά είναι μαζική, αν και ελαφρώς μειωμένη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα έδειξε βελτίωση 20%, αν και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 10% και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ κατά 5%. Βλέπουμε επιτάχυνση 30% στα εξιτήρια λόγω της Όμικρον.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ