Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται μικρότερες ποινές για τους βιαστές

Τελευταία Ενημέρωση:

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις ποινές για το αδίκημα του βιασμού.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα αναφέρεται σε δηλώσεις οι οποίες έγιναν σε κομματική εκδήλωση στην οποία, σύμφωνα με τη ΝΔ, ο Γιάννης Κ. Μαντζουράνης, μέλος της επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «γιατί θα πρέπει στον βιασμό να υπάρχει ειδική μεταχείριση του βιαστή». «Ο κ. Τσίπρας συμμερίζεται τις προτάσεις των στενών συνεργατών του για ελαχιστοποίηση των ποινών ακόμα και σε ειδεχθή εγκλήματα;», αναρωτιέται η ΝΔ και σημειώνει πως ο κ. Ματζουράνης «υποσχέθηκε ηπιότερες ποινές» για το έγκλημα του βιασμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι συνώνυμο της υποκρισίας. Σε κομματική εκδήλωση των τοπικών οργανώσεων Α΄ Αθήνας πριν από περίπου μία εβδομάδα, ο κ. Ματζουράνης, μέλος της επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τις αλλαγές που έφερε νύχτα ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα και να υποσχεθεί ηπιότερες ποινές ακόμη και για το έγκλημα του βιασμού!

Χαρακτήρισε «εξαιρετική δουλειά» την παρέμβαση που οδήγησε στην αποφυλάκιση επικίνδυνων εγκληματιών πολύ πριν εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε και υποσχέθηκε ακόμα ηπιότερες ποινές αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Έφτασε, μάλιστα, να αναρωτηθεί «γιατί θα πρέπει στον βιασμό να υπάρχει ειδική μεταχείριση του βιαστή».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κ. Ματζουράνης αναφερόμενος στις μεγάλες αλλαγές στην επιλογή των δικαστών, δήλωσε ότι «τα χέρια οποιασδήποτε κυβέρνησης ΔΥΣΤΥΧΩΣ (!!!) είναι δεμένα από το Σύνταγμα».

Πλέον, αυτές οι απόψεις δεν εκφράζονται μόνο από το πολιτικό alter ego του κ. Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη, αλλά και από το νομικό alter ego του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Γιάννη Μαντζουράνη. Ο κ. Τσίπρας συμμερίζεται τις προτάσεις των στενών συνεργατών του για ελαχιστοποίηση των ποινών ακόμα και σε ειδεχθή εγκλήματα; Αυτή είναι η στήριξή του ΣΥΡΙΖΑ στις όλο και περισσότερες γυναίκες που με θάρρος διεκδικούν την τιμωρία των βιαστών και των κακοποιητών τους; Φυσικά δεν περιμένουμε απάντηση. Η σιωπή του είναι τόσο ηχηρή ώστε μιλάει από μόνη της.

Μαντζουράνης: «Κατά συρροή βιαστής της αλήθειας αποδεικνύεται η ΝΔ»

Για διαστρέβλωση των λεγομένων του κάνει λόγο ο Γιάννης Μαντζουράνης, νομικός και μέλος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ. Ο κ. Μαντζουράνης προσθέτει ακόμη πως «χαρακτήρισα τον βιασμό «ειδεχθές έγκλημα» όπως και είναι».

Αναλυτικά, η δήλωση:

«Κατά συρροή βιαστής της αλήθειας αποδεικνύεται η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά διαστρεβλώνοντας κατάφωρα όσα είπα σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες με εμφανίζει ως υποστηρικτή των βιαστών, ενώ χαρακτήρισα τον βιασμό «ειδεχθές έγκλημα» όπως και είναι.

Την ίδια στιγμή επιτίθεται μέσω εμού στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς με νομικό alter ego του.

Συμβουλή προς τον κ. Μητσοτάκη:

Κάπου κάπου να λέτε την αλήθεια για να σας πιστεύουν όταν λέτε ψέματα».

Related Articles