ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις

Petite Perle 300×250
Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί αναμνηστικές δόσεις σε παιδιά ηλικίας από 12 ετών και πάνω – Η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χρήση τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για τους 12-15 ετών

Το συμπέρασμα ότι, με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, τα υγιή παιδιά δεν χρειάζονται επαναληπτική δόση παρουσιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου για την Covid-19», ανέφερε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Σούμια Σουαμινάθαν.

Στη συνέντευξη Τύπου, στη Γενεύη, η Σουαμινάθαν είπε ότι μολονότι φαίνεται πως η ανοσία από τα εμβόλια με τον καιρό ελαττώνεται, ιδίως απέναντι στην παραλλαγή Omicron, χρειάζονται περισσότερες έρευνες ώστε να εξακριβωθεί ποιος χρειάζεται τις ενισχυτικές δόσεις.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη αυτή τη στιγμή ότι τα υγιή παιδιά ή οι έφηβοι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις. Κανένα στοιχείο απολύτως», τόνισε.

Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί αναμνηστικές δόσεις σε παιδιά ηλικίας από 12 ετών και πάνω ενώ η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) νωρίτερα αυτόν τον μήνα ενέκρινε τη χρήση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer-BioNTech για τους εφήβους ηλικίας 12-15 ετών. Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία συνέστησε επίσης να χορηγηθεί τρίτη δόση στους εφήβους 12-17 ετών. Την ίδια απόφαση έχει λάβει και η Ουγγαρία.

Η Σουαμινάθαν είπε ότι οι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ θα συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας για να εξετάσουν το συγκεκριμένο ερώτημα της χορήγησης ενισχυτικών δόσεων στον πληθυσμό.

«Ο στόχος είναι να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι, να προστατευθούν αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο με σοβαρή ασθένεια και θάνατο. Αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι, οι ανοσοκατεσταλμένοι με υποκείμενα νοσήματα, αλλά και οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα», ανέφερε.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ