Πρόταση μομφής: Έτσι θα «παρέμβει» ο Ανδρουλάκης στη συζήτηση στη Βουλή

Petite Perle 300×250

Βρέθηκε, τελικά, λύση μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στη Βουλή, αναφορικά με την παρέμβαση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατάθεσε κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το in.gr.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε νέο αίτημα να χρησιμοποιήσει τη μικρή αίθουσα του κοινοβουλίου πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κυριακής, όποτε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση με την ονομαστική ψηφοφορία.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, το νέο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής έγινε δεκτό καθώς η συνεδρίαση θα γίνει εκτός του ωραρίου (σσ αρχίζει στις 09:00) της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας  κατά της κυβέρνησης.

Λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με με την άρνηση του προέδρου της Βουλής να παραχωρήσει αίθουσα στο ΚΙΝΑΛ προκειμένου να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική του ομάδα την Κυριακή.

Την λύση, έδωσε ενδιάμεση πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη.  Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ρώτησε στην τοποθέτησή του τον πρόεδρο αν θα μπορούσε η ΚΟ να συνεδριάσει σε ώρα που δεν θα έχει εργασίες η Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος λίγη ώρα αργότερα, έκανε δεκτή την πρόταση, με την Ν. Γιαννακοπούλου να δηλώνει: «Ελπίζουμε στο μέλλον να μη μας εκπλήξετε με τέτοιες αποφάσεις».

«Ο κανονισμός μου δίνει το δικαίωμα να παίρνω τέτοιες αποφάσεις και σας είπα ότι θα το λύσουμε οριστικά στη Διάσκεψη των Προέδρων», απάντησε ο κ. Τασούλας.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως με δεδομένο πως η Βουλή αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της την Κυριακή στις 9 το πρωί, θα πρέπει το ΚΙΝΑΛ να συνεδριάσει ακόμα νωρίτερα.

in.gr, iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ