Νίκη χρυσάφι ο Ιωνικός επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου

Petite Perle 300×250

Ο Ιωνικός έσπρωξε στο «γκρεμό» τον Ατρόμητο, την ώρα που ο ίδιος πήρε μια πολύ μεγάλη ανάσα στη βαθμολογία επικρατώντας του αντιπάλου του με 2-1 στη Νεάπολη, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής.

Η πειραϊκή ομάδα επέστρεψε στις επιτυχίες ύστερα από περίπου δύο μήνες, όταν στις 5/12 είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ (2-1) και πέντε συνεχείς ήττες, αφήνοντας το συγκρότημα των δυτικών προαστίων «κολλημένο» στη 13η (προτελευταία) θέση.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 32΄, όταν ο Μάντζης έκανε γύρισμα στην περιοχή, οι αμυντικοί του Ατρόμητου έδιωξαν και ο Κάνιας με εντυπωσιακό τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Επτά λεπτά αργότερα (39΄) ο Ιωνικός πήρε σαφές προβάδισμα νίκης, όταν από φάουλ του Άοσμαν και μια πρώτη κεφαλιά του Μύγα ο Σάλομον, προσπαθώντας να αποκρούσει, έστειλε την μπάλα προς την εστία της ομάδας του. Ο Γιαννιώτης απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά ο Λένις από κοντά διπλασίασε.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Κόουλμαν άλλαξαν τον Ατρόμητο και μαζί την εικόνα του αγώνα. Στο 47΄ από σέντρα του Καστεγιάνο ο Ροτάριου έκανε σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 50΄ ο Χαρίσης σούταρε εκτός περιοχής και ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σε κόρνερ, αλλά στο 62΄ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν, όταν ο Σάλομον σούταρε από το όριο της περιοχής, η μπάλα χτύπησε στον Τσιγκρίνσκι και κατέληξε στη γωνία του Χουτεσιώτη.

Στο 64΄ ο τερματοφύλακας του Ιωνικού έκανε εξαιρετική επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Κουλούρη, στο 65΄ σουτ του Μπεντινέλι πέρασε άουτ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων φάουλ του Ναμπί σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ιωνικός - Ατρόμητος: Το δοκάρι του Ναμπί στο 90'+3' (vid)

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Μύγας, Κάνιας, Ντάλσιο, Λένις (88' Βαφέας), Καμπράλ (86' Πογκοσιάν), Άοσμαν (76' Κιάκος) Μάντζης (76' Μάναλης).

Στον πάγκο: Ρόκου, Τσιριγώτης, Ματσούκας, Πλατέλλας.

Ατρόμητος (Κ. Κόλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Γκαλβάο, Κιβρακίδης, Στρούγγης (46' Χατζηισαΐας), Σάλομον, Χαρίσης (85' Έρλινγκμαρκ), Ροτάριου, Μπεντινέλι (76' Νταβιώτης), Ντένιτς (46' Ναμπί), Κουλούρης.

Στον πάγκο: Μανδάς, Βασιλαντωνόπουλος, Μαυρομμάτης, Τζαβίδας, Τζοβάρας.

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς
Βοηθοί: Τοντόροβιτς, Ντούκιτς
4ος: Περράκης
VAR: Μιγκέλ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ