Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, συρρίκνωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Petite Perle 300×250

9,2 μονάδες προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ έχει συρρικνωθεί στις 6,8 μονάδες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται στο 21,2%.

Στο μεταξύ μένεται ο εσωκομματικός πόλεμος στην Κουμουνδούρου. Πάνω από 500 στελέχη καταγγέλλουν τον Παύλο Πολάκη για μπούλινγκ στον Νίκο Φίλη. Αφορμή οι αναφορές Φίλη για αρχηγικό κόμμα, για «star system» και για συστημική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα,σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ καταγράφεται και στη δημοσκόπηση της GPO για την ιστοσελίδα «Power Game».

Συγκεκριμένα,η ΝΔ συγκεντρώνει 31,2% και ακολουθεί, με 9,2 μονάδες διαφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%. Το ΚΙΝΑΛ διατηρεί, επίσης, το διψήφιο ποσοστό του με 14,4% και ακολουθούν ΚΚΕ 6,2%, ΕΛ. Λ. 3,9% και ΜέΡΑ ΜΕ 3%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 10,4% των ερωτηθέντων.

Παροχές και φοροελαφρύνσεις από την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο έχουν αναθερμάνει τα εκλογικά σενάρια ωστόσο 6 στους 10 ερωτηθέντες απαντούν όχι στις πρόωρες εκλογές και ένα 38,5% εκτιμά ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί.

Το Κέντρο αποδεικνύεται ένα παιχνίδι για τρεις με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να  έχει προβάδισμα έναντι του μέχρι τότε κυρίαρχου του χώρου, Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνοντας 30,1% έναντι 26,4 του προέδρου της ΝΔ. Ένα 19,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ο κ Τσίπρας εκφράζει το Κέντρο και το 18,9%, δηλώνει κανένας.

Τσίπρας και Ανδρουλάκης αναμετρώνται στα ίσα όμως για την επικράτηση στην κεντροριστερά με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να συγκεντρώνει 40,4%  έναντι 39,6% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάντως ήταν αιχμηρός απέναντι στην νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να ξεχαστεί αναφερόμενος και στις συμπεριφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,όπως ο Παύλος Πολάκης και τους περίφημους αρμούς της εξουσίας.

Παράλληλα, στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ και τον αιφνιδιασμό του Αλέξη Τσίπρα με την πρόταση για εκλογή προέδρου και ΚΕ απο τη βάση, 500 μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο συμπαράστασης στον Νίκο Φίλη με τίτλο «Το μπούλινγκ δεν είναι ίδιον της Αριστεράς».

Ο Παύλος Πολάκης, η ανάρτηση του οποίου είχε προκαλέσει σωρεία επιθετικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαντά σε όσους τον παρουσιάζουν στον Τύπο ως «persona non grata» για όλους μέσα στο κόμμα.

«Με το σύντροφο Φίλη ήπιαμε και καφέ που μου τον κέρασε κιόλας στο ακριβώς διπλανό τραπέζι που έγινε το σκηνικό με τον Γεωργιαδη στο κυλικείο της Βουλής. Τελευταία συμβουλή: Πάρτε το απόφαση, ποτέ δεν με 'είχατε', ποτέ δεν θα με «έχετε», γράφει στην ανάρτησή του στο Facebook.

Πηγή: megatv

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ