ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Όλα τούμπα με τρομερή γκολάρα του Σάστρε

Petite Perle 300×250

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό επικρατώντας 2-1 με ανατροπή για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. Άνοιξε το σκορ ο Παλάσιος (6'), ο Ίνγκασον ισοφάρισε στο 77', την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Σάστρε (88').

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με τη νίκη από τη μάχη με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1, αν και ήταν πίσω στο σκορ για εβδομήντα ολόκληρα λεπτά. Οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με τον Παλάσιος στο 6'.

Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε, ειδικά στο β' μέρος μετά από δύο αναγκαστικές αλλαγές (Λούντκβιστ-Αλεξανδρόπουλος). Ο ΠΑΟΚ πατούσε στην περιοχή των πρασίνων και κατάφερε να φέρει "τούμπα" το ματς. Ο Ίνγκασον ισοφάρισε στο 77ο λεπτό, ενώ ο Σάστρε χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο 88'.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Στην βαθμολογία ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 44 πόντους είναι στην 2η θέση, στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Στην 6η θέση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός με 32 βαθμούς και συνεχίζει τη μάχη του για τα playoffs.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ρυθμό, αλλά και με ένταση ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ είχε και μία αλλαγή, καθώς ο Μπίσεσβαρ αντικατέστησε τον Τόμας Μουργκ, με τον Λουτσέσκου να βασίζεται πάνω στον Σουριναμέζο. Μετά τα πρώτα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε. Η πρώτη στιγμή άξια αναφοράς ανήκε στον ΠΑΟΚ με τον Αουγκούστο από τα αριστερά να κόβει στον Μπίσεσβαρ. Εκείνος πλάσαρε με τη μία, αλλά πάνω από τα δοκάρια.

Ο Λουτσέσκου συνέχισε τις αλλαγές στο 64', με τον Αουγκούστο να οπισθοχωρεί στη θέση του Τσιγγάρα, κεντρικά πίσω από τον Άκπομ πήγε ο Μπίσεσβαρ και ο Μίτριτσα αριστερά, ενώ ο Σίντκλεϊ αντικατέστησε τον Βιεϊρίνια. Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος διατηρούσε το προβάδισμά του προχώρησε επίσης σε δύο αλλαγές. Ο Αλεξανδρόπουλος τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Αγιούμπ, ο οποίος αγωνίστηκε έπειτα από τις 21 Απριλίου του 2021, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Γκατσίνοβιτς αντί του Ιωαννίδη.

Ο Σάστρε πανηγυρίζει γκολ του στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα, κυκλοφορούσε και από τις δύο πλευρές, έφτανε συχνά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, που είχε οπισθοχωρήσει. Στο 77ο λεπτό ο Δικέφαλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για την ισοφάριση. Ο Ζίβκοβιτς από αριστερά τα αριστερά προσπάθησε να γυρίσει προς τη μικρή περιοχή. Η μπάλα κόντραρε στον Γκατσίνοβιτς και άλλαξε πορεία, έφτασε στον Ίνγκασον και ο Ισλανδός έκανε το 1-1.

Ο Γιοβάνοβιτς αντέδρασε στην ισοφάριση περνώντας τους Χατζηγιοβάνη και Καρλίτος στον αγωνισιτκό χώρο στο 80'.

Στο 85ο λεπτό ο ΠΑΟΚ χτύπησε ξανά την πόρτα του Παναθηναϊκού. Έπειτα από φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Στο 88' ο Δικέφαλος έφερε το ματς τούμπα. Ο Σάστρε έκανε εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε εκτός εστίας.

Όμως, είχε περάσει την γραμμή. Μάλιστα, η φάση είχε ξεκινήσει από τα πόδια του Σάστρε, ο οποίος τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς, πριν να πάρει πίσω την μπάλα για να σκοράρει.

Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, έπειτα από εξέταση στο VAR διόρθωσε το αρχικό του σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (64' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (64' Μιτρίτσα), Κούρτιτς (82' Σβαμπ), Μουργκ (46' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (64' Άκπομ).

Έμειναν στον πάγκο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Κρέσπο, Σοάρες.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Λούντκβιστ (41' Βιτάλ), Αλεξανδρόπουλος (68' Αγιούμπ), Παλάσιος (80' Καρλίτος), Ιωαννίδης (68' Γκατσίνοβιτς), Αϊτόρ (80' Χατζηγιοβάνης).

Έμειναν στον πάγκο: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάρλια, Πούγγουρας.

Διαιτητής: Άντρις Τρεϊμάνις.

Βοηθοί: Χάραλντς Γκουντερμάνις, Αλεξέις Σπασιονίκοφς.

4ος διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος.

Διαιτητής VAR: Ιβάν Μπέμπεκ.

Διαιτητής AVAR: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ