Κόμβος Τζωράκη: Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Δ.Σ για την έγκριση της νέας πρότασης

Petite Perle 300×250

Υπενθυμίζεται ότι η πιλοτική λύση προτείνει όριο 30 χιλιομέτρων

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Την ερχόμενη Δευτέρα στη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαζίου , η οποία θα γίνει μετά από αρκετούς μήνες στο δημαρχείο, θα εξεταστεί το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Ελευθερίου Βενιζέλου και συγκεκριμένα στο ύψος του κόμβου Τζωράκη, με την πρόταση να είναι να εφαρμοστεί σε αυτό το σημείο καρμανιόλα το μοντέλο Πολύδροσου, δηλαδή όριο 30 χιλιομέτρων.

Όπως ήδη έχει γράψει η "Φωνή του Μαλεβιζίου" ήδη η επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει εγκρίνει τη σχετική μελέτη ενώ λευκό ψήφισε η αντιπολίτευση με την δέσμευση να εκφραστεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Εκτός από τα 30 χιλιόμετρα προτείνεται μεταξύ των 13 παρεμβάσεων, η παρακολούθηση της κυκλοφορίας με κάμερες προκειμένου να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια σε αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο.

Οι προτάσεις στηρίζονται στη μελέτη που έκανε η συγκοινωνιολόγος Μαρία Σίτη, που επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουν οι χρήστες της οδού και οι κάτοικοι της περιοχής, τις ανύπαρκτες συνθήκες οδικής ασφάλειας δηλαδή, σε αριθμούς και σχεδιαγράμματα.

Πολλά είναι τα ενδιαφέροντα στοιχεία αυτή της μελέτης καθώς υπογραμμίζεται η επικινδυνότητα και η ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις αλλά και ο τεράστιος κυκλοφοριακός φόρτος, που μάλιστα δεν αποτυπώνεται πλήρως, καθώς οι μετρήσεις έγιναν καλοκαίρι σε μια περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά. Οι μετρήσεις συγκεκριμένα έγιναν τον Ιούλιο – Αύγουστο σε διάφορα σημεία επί της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η εξεταζόμενη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου – Θριάμβου- Ελ Γκρέκο, που αποτελεί τετρασκελή ισόπεδο κόμβο με 12 επιτρεπόμενες κινήσεις(!), καταγράφει κυκλοφοριακό φόρτο που αντιστοιχεί κατά μέγιστο σε 1374 οχήματα ανά ώρα, κυρίως τις πρωινές ώρες και μεσημβρινές ώρες ενώ σημειώνεται ότι σταθερά έχει σημαντική παρουσία οχημάτων καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προτείνονται είναι προσωρινές μέχρι την οριστική κατασκευή του κόμβου.

Δείτε αναλυτικά το θέμα και όλες τις παρεμβάσεις που προτείνονται εδώ.

Αυτό δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον θέμα της επικείμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μαλεβιζίου που σχετίζεται με την Ελευθερίου Βενιζέλου. Υπάρχουν εξελίξεις και στο αντιπλημμυρικό με την ΔΕΥΑΜ να αποκτά ενεργό ρόλο στα τμήματα που την αφορούν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ